Mutfağım Eskişehir Kavurma Börek Nasıl Yapılır?

Mutfağım Eskişehir Kavurma Börek
Hamur için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
Açmak için:
  • 1 kase un
  • 1 kase nişasta
Üzeri için:
  • 250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
İç harcı için:
  • Yarım kg kıyma
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:
Hamur için tüm malzeme bir kaba alınıp yoğurulur. Hamur 9 bezeye bölünür. Her beze kendi içinde 3′e bölünür. Hamurlar un-nişasta karışımı ile açılır. Tereyağı eritilip dinlendirilir. Üstteki yağ kısmı alınıp altta kalan sulu kısım atılır. Eritilen tereyağı sıvıyağ ile karıştırılır. Açılan 3 kat hamurun üzerine yağ karışımı sürülüp üst üste yerleştirilir ve rulo şeklinde sarılır. Rulo 3 parmak enlilikte kesilir. Hamurlar yuvarlanıp açılır. İç harç için kıyma kavrulur. Pirinç,su ve baharatlar eklenip pişirildikten sonra demlendirilir. Hamurlar açılıp kıymalı harçtan konulup yuvarlak şekilde kapatılır. Kenarları kıvrılarak kapatılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız