Mutfağım Eskişehir Sivrihisar Baklavası Nasıl Yapılır?

Mutfağım Eskişehir Sivrihisar Baklavası
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 şişe maden suyu
  • Aldığı kadar un
İç harcı için:
  • 250 gram iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri için:
  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvıyağ
Şerbet için:
  • 6 su bardağı şeker
  • 6.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Yapılışı:
Baklava hamuru için tüm malzeme bir kaba alınıp yoğurulur. Hamur 8 parçaya bölünür. 8 parça kendi içinde 10 bezeye ayrılır. Bezeler nişasta ile kahve tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan 10 beze üst üste yerleştirilip servis tabağı büyüklüğünde açılır. Kare şeklinde kesilip içine ceviz koyularak muska şeklinde kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Şerbet için şeker, su ve limon kaynatılır. Kızaran baklavalar soğukken üzerlerine soğuk şerbet gezdirilir
Load disqus comments

0 Yorumlarınız