Mutfağım Eskişehir Sorpa Çorbası Nasıl Yapılır?

Mutfağım Eskişehir Sorpa Çorbası
  • 1.5 kg ön kol kemikli et
  • Yarım kg yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 demet taze nane
  • 1 demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:

Kuzu eti kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Üzerine su eklenip kaynatılır. Arada bir üzerinde oluşan kef (köpük) alınır. Et pişince suyu süzülüp soğumaya bırakılır. Diğer tarafta yoğurt işe un çırpılıp süzgeçten geçirilir. Yoğurt ile et suyu karıştırılır. Et kemiklerinden ayrılır. Çorba tenceresinde sıvıyağ ısıtılıp taze nane ve taze soğanın yeşil kısımları hafifçe kavrulur. Üzerine et, yoğurt-et suyu karışımı eklenir. Devamlı karıştırılarak pişirilir. Son olarak tuzu eklenir.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız