- 4 adet balkabağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket baklavalık yufka
- 5 su bardağı su
- 1 çay bardağı tozşeker
Önce 4 adet balkabağını rendeliyorsunuz, sonra üzerine 1 çay bardağı toz şeker, 1 su bardağı ceviz içi, 1 tatlı8 kaşığı tarçın ve 1 çay bardağı ayçiçek yağı ilave edip bir kabın içerisinde iyice karıştırıyorsunuz. Daha sonra kare şeklindeki baklava yufkasına hazırladığınız içi uzunlamasını koyup sarıyorsunuz ve bor cama koyup fırına atıp kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz. Daha sonra, önceden 5 su bardağı su ve 1 çay bardağı toz şeker ile kaynatıp hazırladığımız şerbeti soğuduktan sonra burma tatlısının üzerine döküyorsunuz.
0 Yorumlarınız