Sahrap Soysal Kabak Burma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sahrap Soysal Kabak Burma Tarifi
Kabak Burma Tatlısı
  • 4 adet balkabağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
Ayrıca;
  • 1 paket baklavalık yufka
Şurup için;
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı tozşeker
Yapılışı:

Önce 4 adet balkabağını rendeliyorsunuz, sonra üzerine 1 çay bardağı toz şeker, 1 su bardağı ceviz içi, 1 tatlı8 kaşığı tarçın ve 1 çay bardağı ayçiçek yağı ilave edip bir kabın içerisinde iyice karıştırıyorsunuz. Daha sonra kare şeklindeki baklava yufkasına hazırladığınız içi uzunlamasını koyup sarıyorsunuz ve bor cama koyup fırına atıp kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz. Daha sonra, önceden 5 su bardağı su ve 1 çay bardağı toz şeker ile kaynatıp hazırladığımız şerbeti soğuduktan sonra burma tatlısının üzerine döküyorsunuz.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız