Wiz Khalifa Kimdir?

Wiz Khalifa Kimdir?

Kayıtlarına Wiz Khalifa olarak devam eden ve bir çok kişi tarafından gerçek adı Taylor Gang olarak bilinen  Wiz`in aslında hayatına devam ederken kullandığı isim Cameron Jibril Thomaz dir .

1987 doğumlu, Amerikan sanatçı. 2010 yılında, internet üzerinden ücretsiz dağıttığı albümü “Kush & Orange Juice” ile büyük çıkış yakalamış, ardından Atlantis Record’tan çıkardığı “Black and Yellow” isimli singlesiyle şöhreti yakalamıştır.
Takma adında geçen “khalifa”, Arapça’da “halef” anlamına gelmektedir. Müslüman bir soydan gelen rapçiye lakabını amcası vermiştir. Wiz ise bilgelik anlamına gelen “wisdom” kelimesinin kısaltmasıdır.

Hayatına baktığımız zaman aslında asker bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi . Asker bir ailenin çocuğu olduğu için doğal olarak makul bir hayatı vardı . Bu durumdan dolayı İngiltere , Almanya ve Japonya gibi ülkelerde ikamet ettikten sonra nihai olarak Pittsburgh’a yerleşti. Henüz küçük yaşlardayken müzik hayatına burada başladı.Henüz küçük yaşlardayken müzik hayatına burada başladı. Her geçen daha geniş kitlelere ulaştı. Hayatı çok iniş-çıkışlı değildir. Ancak 2010′da, bir üniversitede verdiği konser sonrasında uyuşturucu madde bulundurmaktan göz altına alınmıştır. Konsere gittiği tur otobüsünde, 60 gram esrar yakalatması üzerine  uyuşturucu kaçakçısı olarak göz altına alındıysa da 300,000 dolar kefalet bedeli ödemesi üzerine serbest bırakılmıştır. Ayrıca şu günlerde Kanye West’in eski sevgilisi Amber Rose ile aşk yaşamaktadır.

Kariyerine değinecek olursak 2006′da ilk albümü “Show and Prove“yi herhangi bir müzik şirketi bünyesinde olmadan bağımsız albüm olarak çıkardı. 10 binden fazla satan albüm iyi tepki aldı. Rolling Stone, Wiz Khalifa’yı izlenmesi gereken bir isim olarak tanıttı. Daha sonra Warner Bros ile anlaşma imzalayarak, bu müzik şirketinden “Say Yeah” isimli singlesini çıkardı. Listelerde başarı sağlayan bu teklinin ardından müzik şirketinden ayrıldı. Bağımsız albüm olarak ikinci albümü “Deal or No Deal” çıkardı. Kısa bir süre sonra “Kush & Orange Juice” albümünü çıkardı ve internet üzerinden ücretsiz olarak dağıttı. Bugünkü şöhretini kazandıracak ilk adımı böylece atmış oluyordu. Nitekim bu albüm 2010′un en iyi rap albümlerinden biri kabul edildi ve internet aramalarında ilk sıraya yerleşti. Daha sonra Ahmet Ertegün’ün kurduğu ünlü müzik şirketi Atlantic Records ile anlaşarak ikinci önemli adımı atmış oldu. Bu şirketten çıkardığı singlesi “Black and Yellow” ile büyük başarı sağladı. Billboard listesinde 1. sıraya yerleşti. Prodüktörlüğünü Stargate isimli bir prodüksiyon grubunun yaptığı şarkının adındaki renkler, yaşadığı şehrin takımı olan “Pittsburgh Steelers”in renklerine gönderme yapıyordu. Sonrasında aynı singlesinin de yer aldığı “Rolling Papers” albümünü çıkardı. Albümün ismi yine bir marijuana göndermesi yapıyordu.








Kaynak; welovewizkhalifa
Load disqus comments

0 Yorumlarınız