1453 Kartalları Kimdir?


AK Parti iktidarını destekleyen Beşiktaşlı bir grup taraftar “1453 Kartal” adıyla yeni bir taraftar grubu kurmuş.

Maçlarda pankart falan açmaya başlamışlar “1453 Kartal” diye...

Sosyal medyada gördüm, “Vatan haini Çarşı grubuna karşı 1453 Kartal grubu kuruldu” sloganıyla taraftar toplamaya çalışıyorlar.

Elbette herkes taraftar grubu kurmakta özgür.

İsteyen 1453 Kartal diye kurar...

İsteyen 2053 Kartal...

Felsefesi sadece “Çarşı’ya Karşı” olmak olan taraftar grubunun misyonu ne olacak...

34. dakikalarda atılan “Her yer Taksim her yer direniş” sloganını baltalamaya çalışacaklar...

Tribünlerden yükselen muhalif sesi kısmaya çalışacaklar...

Kasımpaşa Stadı’nda “asayiş berkemal” rolünü oynayacaklar...

Ama unutmayın... Bir taraftar grubunun tabanı, icraatı, geçmişi, tribün birikimi, felsefesi, fırlamalığı yoksa bırakın Kartal’ı doğan görünümlü şahinden öteye geçemez.

Ne diyordu Doktor Hikmet Kıvılcımlı meşhur sözünde, “Parti kurmak turşu kurmaya benzemez...”

İşte o hesap, “Taraftar grubu kurmak da turşu kurmaya benzemez...”

Hele söz konusu sadece Beşiktaşlıların değil tüm ülkenin sevgilisi haline gelen Çarşı’ya alternatif olmaksa..."

1453.jpg 


İşte maç öncesi ve olaylar sonrası paylaştıkları bazı tweetler:
1453 Kartalları ‏@1453_Kartallari16 saBugün Olimpiyat Stadı'nda mükemmel bir pratik yaşanacak: 1453 Kartalları, dost düşman herkese, gerçek taraftarlık nasıldır, gösterecek!
1453 Kartalları ‏@1453_Kartallari16 sABugün Olimpiyat Stadı'na siz de gelin. Siz de BEŞİKTAŞ'ımızı bu tarihi gününde yalnız bırakmayın! "BölünürSeninİçin UykularBEŞİKTAŞ"
1453 Kartalları ‏@1453_Kartallari16 sa1453 Kartalları olarak, Kuzey Kale Arkası'nda olacağız. Binlerce kişiyi göreceksiniz bizimle, şaşırmayın! BölünürSeninİçin UykularBEŞİKTAŞ
 
1453 Kartalları ‏@1453_Kartallari16 sa1453 Kartalları susan, oturan ya da maçta çekirdek yiyenlerin oluşturduğu bir platform değildir. Bugün gelin izleyin bizi, anlayacaksınız!
1453 Kartalları ‏@1453_Kartallari16 sa
Bize yalancı ya da fake diyenler buyrun fotoğrafa, hazırlıklarımız devam ediyor. Bu gece Olimpiyat'tayız, binlercemiz :
Gömülü resim için kalıcı bağlantı
 
 
1453 Kartalları ‏@1453_Kartallari7 saBizi tribünden uzaklaştırmak isteyenler, boşuna çabalamayın! Biz buradayız ve on yıllarca da BEŞİKTAŞ tribünlerinde olacağız!
 
1453 Kartalları ‏@1453_Kartallari7 saBiz BEŞİKTAŞ tribünlerinin sahibiyiz; kimse bizi bu tribünlerden kovamaz! Boşuna çabalamayın, boşuna kendinizi kasmayın!
 
1453 Kartalları ‏@1453_Kartallari7 saBiz şiddet yanlısı taraftarlar değiliz; sahaya atlayanlardan değil; BEŞİKTAŞ'ımıza tam destek verenlerdeniz!
 
1453 Kartalları ‏@1453_Kartallari2 saDün akşam sahaya inenlerin bizimle ya da BEŞİKTAŞ ile alakası yoktur, "sizdiniz" deyince biz olmuyoruz otomatik olarak, yormayın kendinizi!


İddiaların hemen hemen ortak noktası Ağustos ayının son günlerinde kurulan ve kendilerine 1453 Kartalları adını veren grubun tribünü karıştırdığı ve sahaya girerek maçı tatil ettirenlerin de onların olduğu.
76 binin üzerinde seyirciyle rekorun kırıldığı maçta Melo ile Motta'nın arasındaki gerginlik Melo'nun kırmızı kart görmesiyle sonuçlanmış ve ardından Melo formasını taraftarlara gösterince taraftarlar sahaya inmişti.
1453 adlı grupla ilgili aralarında televizyoncu Tayfun Talipoğlu, BKM Mutfak oyuncusu Bülent Emrah Parlak gibi ünlü isimler tweet attı. Atılan tweetlerde olayları 1453 Kartalları denilen grubun provoke ettiği iddia edildi.
Gazeteci İsmet Berkan sahaya inenlerin Çarşı taraftarı olmadığını belirtirken CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bu maç için özel olarak 4 savcı atandığının altını çizdi ve bunu Meclis gündemine taşıyacağını açıkladı.
 

Load disqus comments

0 Yorumlarınız