Leif Ove Andsnes - The Beethoven Journey

leıf ove andsnes 
THE BEETHOVEN JOURNEY

Leif Ove Andsnes - The Beethoven Journey.jpg

Beethoven eserleri, Leif Ove Andsnes’nin kusursuz yorumuyla
“The Beethoven Journey” albümünde klasik müzikseverler ile buluşuyor.
http://nl.sonymusic.de/landingpage/img/genre/klassik/imgbottom.jpg
Ünü kıtaları aşmış Norveçli piyanist Leif Ove Andsnes, “The Beethoven Journey” ile önümüzdeki 4 mevsim süresince, sahne ve kayıt aktivitelerinin çoğunu, Ludwig van Beethoven’a adayacak. Bu albümde ünlü piyanistin, Beethoven’ın beş piyano konçertosunuMahler Oda Orkestrası’yla gerçekleştirdiği sahne performansı ve kayıt sürecinde ne denli kusursuz bir iş çıkardığına tanık olacaksınız.

“The Beethoven Journey”, Andsnes’in 2012’de Prag Bahar Festivali’nde gerçekleştirdiği konser serisinin canlı kayıtları ile dinleyenleri karşılıyor; Andreas piyanosunu çalıp orkestrayı yönettiği olağanüstü “Piano Concertos Nos. 1 & 3” performansı ile sizlere unutulmaz bir müzikal deneyim yaşatacak.

Andsnes, “The Beethoven Journey” yaratım sürecindeki ilham gücünü hiç alışık olmadığı bir yolla deneyimliyor. Ünlü piyanist birkaç sene önceki Sao Paulo konseri esnasında, kaldığı otelin asansöründe Beethoven’ın 1. ve 2. Piyano Konçertosu’nun çaldığına tanık olur. Bakın Andsnes bu zamanları nasıl açıklıyor: “Sao Paulo’ya bir haftalığına gelmiştim. İlk başta asansörde, defalarca bu çalışmaları duyduğumda çıldıracağımı sanmıştım. Fakat öyle bir şey oldu ki; ne kadar dinlesem o kadar sevmeye başladım.”

Andsnes’in Bach’tan günümüze uzanan devasa bir albüm geçmişi olmasına rağmen, “The Beethoven Journey” tüm bu kayıtları arasında ilk Beethoven kaydı olma özelliğini taşıyor.

Leif Ove Andsnes Hakkında:
1970 yılında Norveç’in Karmøy şehrinde doğan Leif Ove Andsnes, Bergen Konservatuarı’nda ünlü Çek profesör Jiří Hlinka ile çalıştı ve 19 yaşından beri uluslararası sahnelerde konserler verdi. Ünlü piyanist, o günden bugüne Dünya’nın en önemli konser salonlarında resitaller gerçekleştirdi, konçertolar çaldı ve önde gelen orkestralarla birlikte çaldı. Andsnes, aynı zamanda 2012 senesinde Kaliforniya’da gerçekleşen Ojai Müzik Festivali’nin müzik direktörlüğünü üstlendi. Günümüze kadar 8 Grammy ödülüne aday gösterildi ve içlerindeGramofon Ödülleri’nin de bulunduğu bir çok uluslararası ödülün sahibi oldu.

Tüm müzikseverlerin arşivinde mutlaka bulunması gereken
Leif Ove Andsnes – The Beethoven Journey”
şimdi müzik marketlerde!

Tracklisting
1.      Piano Concerto No. 1 in C Major Op. 15
*Allegro con brio
*Largo
*Rondo, Allegro

   2. Piano Concerto No.3 in C Minor Op. 37
*Allegro con brio
*Largo
     *Rondo,Allegro
andsnes.jpghttp://nl.sonymusic.de/landingpage/img/genre/klassik/imgtop.jpg
Load disqus comments

0 Yorumlarınız