Bessie Smith Kimdir? Bessie Smith'in Yaşamı


Bessie Smith çok one of the 1920s and 30s en büyük Blues şarkıcılar tarafından ve kabul edilir caz vocalists üzerinde önemli bir etkisi olarak takip onu. Chattanooga in Tennessee 1894 doğumlu, o Laura Owens Smith ve işçi ve yarım bir kızı zamanlı Baptist vaiz William Smith oldu. Önce Bessie onu hatırlıyor olabilir Babası öldü. Dokuz olduğu zaman, bir de, ve annesi kaybetmişti onu büyük kardeş genç çocuk bakmakta sorumlu kaldı. Ailenin yoksulluk içinde, Smith ve kardeşi Andrew kadar yaşamış Chattanooga ve sokaklarda performans başladı. Bu performans için en sevdiğim mekanlar'a Beyaz Fil Salonu önünde kentin Afrikalı-Amerikan toplumunun kalbinde oldu. Ona performans bir seyahat trup ile seçmelere 1912 yılında Smith'in büyük kardeşi Clarence aranjman. O bir dansçı olarak işe alındı. Smith tarafından bir müzik olduğu Broadway yolundaki yapılan yıldızlı vardı erken 1920s. O birkaç yıl Atlanta, GA, çalışan ve harcanan da Doğu Sahil boyunca salonunda gerçekleştirilir. O son Philadelphia in burada bir araya geldi ve Jack Gee, bir güvenlik görevlisi ile aşık oldum yerleştik. The çift 1923 yılında evlendi, yaklaşık aynı zamanda Smith'in ilk kayıtları serbest bırakılması vardı. Çok kayalık bir ilişki, ancak Smith'in kariyer yükselişe, siyah Tiyatrosu Sahipleri Rezervasyon Derneği devre en büyük assolist oldu. Çiftin ama ayrılmış oldu bir boşanma sonlandrlmş asla. Daha sonra o, eski dostum, Richard Morgan ile uzun vadeli bir ilişki vardı. 

Geri zaman Smith ilk turnesine başladı, o ünlü şarkıcı ve eğlendiren, Ma Rainey karşılaştı. Eleştirmenler Rainey aslında şarkı Smith öğretmek didn't öne sürdüler, ama büyük olasılıkla bir aşamada varlığını geliştirmek ona yardım etti. Sonunda Smith Columbia Records için fazla 160 kayıtları genellikle Louis Armstrong, Charlie Yeşil ve Fletcher Henderson gibi günün en iyi müzisyenler, eşlik yaptı. 1929 yılında Smith St Louis Blues yılında yalnızca film görünüm getirmişti. Iş hayatına Büyük Depresyon bir kombinasyonu ile kısa (bu ciddi) kayıt sanayi etkiledi, ve vodvil için sonuna sinyallerini "talkies" ve Advent kesildi. O gerçekleştirmeye devam rağmen, turne ve sinek şarkı söylüyorum. 

Ise Memphis ve Clarksdale, Mississippi arasındaki seyahat Eylül 1937 yılında Smith ağır bir trafik kazasında yaralandı. O bir hastane nerede onun sağ kolu amputated olduğu çekildi. O kendine gelmek vermedi ve bu sabah öldü. Bessie Smith'in cenaze Philadelphia gerçekleşti ve yedi bin kişi katıldı, çağdaş gazetesinde çıkan haberlere göre. Onun uzaklaşmış kocası Jack Gee, tüm çabaları, bir veya iki kez bir taş satın almak için bile para bu amaçla yükseltilmiş pocketing önledi. Bu mezar 1970 kadar yeni bir mezar taşı yerleştirilmiştir, Janis Joplin ve Juanita Yeşil, şarkıcı tarafından ödenen işaretlenmemiş kim kaldı, bir çocuk gibi, Smith için ev yaptıklarını.

Load disqus comments

0 Yorumlarınız