2013 Kış Modası Nedir?


Modayı yakından takip eden ve trendlere ayak uydurmayı sevenler için, açılan her yeni sezon farklı heyecanlarla gelir. Kataloglar incelenir, defileler ve sunumlar takip edilir, öneri ve tavsiyelere kulak kabartılır ve en sonunda da beğeniye göre düzenlenmiş yeni gardroplar şıklık yarışına dahil edilir. Yazın son demlerini geçirdiğimiz şu günlerde ise 2012-2013 sonbahar kış sezonu da aynı heyecan ve merakla, perdelerini açmaya hazırlanıyor.
Bu sene de renk yelpazesi alabildiğine geniş. Kullanılan kumaşların çeşitliliği ve ekstra aksesuarların, materyallerin de katılımı ile detaylarda da hareketlilik ve zenginlik yakalanmış durumda. İpek iplik işlemeler, danteller, püsküller, metal aksesuarlar, zımbalar; deri, kadife, saten gibi kumaşlarla birleşince, ortaya da şık ve eğlenceli bir şeyler mutlaka çıkıyor. 2012 kış modasının da hakim renkleri; tıpkı yaz sezonunda da olduğu gibi canlı ve sıcak renkler. Kadınlar için olan tasarımlarda da erkekler için olanlarda da çok farklılıklar yok. Yeni Militarizm akımının etkisi ile kadınlara biraz daha maskülenlik katılırken; 1960’ların, 1970’lerin Retro tarzı ve Yüzyıla Dönüş akımının Viktoryen etkileri ile birlikte, zarif ve şık bir kadınsılık da yakalanıyor. Erkekler ise şıklık mevzu bahis olduğunda, bu sene kedinlikle kadınlarla yarışıyor diyebiliriz. Sarı, portakal ve kırmızı tonlarındaki sıcaklık; yeşil, mavi ve morun soğukluğu ile harmanlanıyor. Natürel renkler olan pudra, bej, camel, toprak, kahve tonlarından yine vazgeçilemiyor. Kırmızının ise en önemli eşlikçisi yine, siyah. Kadın ya da erkek modası farketmeksizin öne çıkan diğer bir akım ise; Preppy. Amerikan kolej stiline bir geri dönüş gibi algılanan bu akımda da canlı renkler ve eğlenceli kesimler öne çıkıyor. Dar paça, cigarette de denen pantolonlar, renkli jeanler, deri şortlar yine revaçta. Kadınlar kalem eteklerle, şık tuniklerle, A kesim elbiselerle, polo yaka palto ve ceketlerle, ipek ve şifonlarla şıklık yarışına girerlerken, erkeklerse; diz altına kadar inen paltoları, üste oturan takım elbiseleri, deri ile hareketlendirilmiş ceketleri ve kadifelerle; bu yarışa dahil olduklarının sinyallerini yollamaktan geri durmuyorlar. Erkek modasındaki bir diğer önemli akımsa; Süper Kahraman akımı. Keskin hatlı paltoların, dar pantolonların, dik yaka gömleklerin, vücuda yapışan giysilerin ve tabiki deri kumaşlar ile siyah gözlüklerin muhteşem uyumuna sıkça şahit olacağız.
indr 600x245 2012 Kış Modasında Bizi Neler Bekliyor?
Yılan derisi ve leopar, grafik desenler ve çiçekler kadın giyiminde sıkça karşımıza çıkıyor. Askeri motifler, kamuflaj, geometrik desenler ve ekose ise erkek giyimini hareketlendiriyor. Kürk ve peluş eklentili parkalar, paltolar ve ceketler ise herkesin tercihi olacak gibi duruyor. Barok ve Uzak Doğu akımlarının etkisi ile altın ve gümüş kabartmalı işlemeleri sıkça görebileceğiz. Özellikle Asya’dan esen rüzgarlar bizlere ejderhaları, mitleri ve kuşları, işlemelerle tanıtacak. Tabiki karanlığı temsilen öne çıkan kadife, deri, dantel ve brokar ile hareketlenen Gotik tarzını da yabana atmamak gerekiyor.
indrlm 600x250 2012 Kış Modasında Bizi Neler Bekliyor?
İlgi ve beğeni ile hemen her sezonunu takip etmeye çalıştığımız moda dünyasındaki her türlü yeniliğe, gelişmeye ve merak ettiğimiz diğer şeylere, aslında kolayca ulaşabiliriz. Elimizin altındaki muhteşem bilgi kaynağı, yani internet sayesinde ulaşamayacağımız defile, sunum, tanıtım, akım, trend yok desek yeridir. Markafoni, Trendyol ve Limango gibi siteler de modayı yakından takip eden hatta ona yön veren sitelerdir diyebiliriz. Tabi bunlar gibi daha birçok siteyi aynı anda takip etmek oldukça zor olduğundan fırsat takip siteleri bu noktada çok faydalı olmaktadır. Bu durumda; günümüzde artık iyice profesyonelleşen; yazıların, fotoğrafların ve bilgilerin yer aldığı, pek çok farklı konuya dair merak ettiklerimize aynı anda ulaşabildiğimiz Indirimlr.com gibi sitelerin varlığı da işimizi oldukça kolaylaştırıyor. Üstelik bu siteler sayesinde; hem aradığımız pek çok şeyi bulabiliyor, hem de online alışverişlerde kullanabileceğimiz indirimlerden de haberdar olabiliyoruz.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız