Kaş'a Nasıl Gidilir ?



Antalya veya Fethiye'den Kaş'a,Kemer, Kumluca, Finike ve Demre üzerinden gidilebilir.Ankara yönünden Kaş'a gitmek için Bucak ilçesini geçtikten sonra Korkuteli ayrımından dönüp Elmalı-Gömbe üzerinden gittiğinizde yol Antalya sahil yoluna göre 100 km. daha kısalır.
  • Antalya Kaş arası yaklaşık 186 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 3 saat kadar sürmektedir.
  • Muğla Kaş arası yaklaşık 223 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 3 saat 40 dakika kadar sürmektedir.
  • Eskişehir Kaş arası yaklaşık 576 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 8 saat 10 dakika kadar sürmektedir.
  • Aydın Kaş arası yaklaşık 697 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 9 saat 45 dakika kadar sürmektedir.
  • İstanbul Kaş arası yaklaşık 858 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 12 saat 15 dakika kadar sürmektedir.
  • Denizli Kaş arası yaklaşık 276 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 4 saat 15 dakika kadar sürmektedir.
  • Ankara Kaş arası yaklaşık 678 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 9 saat 30 dakika kadar sürmektedir.
  • Manisa Kaş arası yaklaşık 456 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 6 saat 40 dakika kadar sürmektedir.

Alıntı ;

Kaş'a birkaç türlü gitmek mümkün. İsterseniz otobüs isterseniz uçak yolculuğunu tercih edebilirsiniz. Biz uçak yolculuğunu tercih ettik, ama bana sorarsanız her ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Neden derseniz izah edeyim...

İstanbul - Antalya arası uçuş süresi 50 - 60 dakika civarı. Uçuş saatinden 1 saat önce havalimanında olmak gerekli. İndikten sonra valizinizi almanız vs her uçuş için uçuş süresine en az 1,5 saat eklemeniz anlamına geliyor ( Buna bir çözüm bulmak lazım ya, neyse :P ). Dalaman havalimanı Kaş'a, Antalya havalimanından daha yakın. Ancak Dalaman'a olan uçuş sayısı çok az, dolayısıyla genelde Antalya havalimanına olan uçuşları tercih ediyor olacaksınızdır. Antalya havalimanında indikten sonra havalimanının önünde taksiler mevcut. Bu taksiler sizi 230 YTL'ye 3 - 3,5 saatte Kaş'a götürüyor; 2,5 + 3,5 etti mi size 6 saat. Hele bir de "230 YTL çokmuş, ben havalimanından 15-20 dakikada otogara gideyim, oradan da 4 saat süren bir minibüs yolculuğuna katılayım" derseniz o zaman da 2,5 + 4,5 etti mi size 7 saat. Otobüsle ya da arabanızla geliyor olsaydınız süre biraz daha uzun olmasına rağmen hem ucuza, hem beklemeden, belki geceden binip uyuya uyuya Kaş'a gelmeniz mümkündü, ama kaçırdınız napalım? :P

Eğer hala uçakla gelmekte ısracıysanız ve 3-4 kişi olarak Kaş'a gidecekseniz, gelmeden önce Kaş'ta taksici olarak çalışan Uğur Borucu'yu 535 - 549 - 5687 veya 242 - 836 - 1489 numaralı telefonlardan arayıp "Biz havalimanına şu saatte geliyoruz, bizi alıp Kaş'a getirir misiniz?" deyin, size yardımcı olacaktır. Normalde 230 YTL olan Antalya - Kaş arasını sizi 160 YTL'ye götürecektir. Kendisi çok hoş sohbet, eğlenceli ve temiz bir insandır. Sizinle yol boyunca arkadaşlık edecektir. Dalaman havalimanını tercih ederseniz yine size yardımcı olacaktır ama Dalaman havalimanını işletmesinden kaynaklı bir takım sorunlar, giriş ve otopark ücretlerinin olması gibi sebeplerden ötürü fiyat artacaktır.

Bir daha Kaş'a gelirken kendi arabamla gelmeyi planlıyorum. Yol üzerinde istediğiniz kadar durup vakit geçirmek, Kaş'a gelirkenki civar yerleşimleri ve alanları gezmek çok keyifli olacaktır. Tavsiye ederim.

Biz ne yaptık, ondan bahsedeyim. Sabah 06:20'de kalkan bir uçuşu seçtik ( Allahtan öyle yapmışız ). Antalya havalimanında 07:30 gibi olduk. Bavullarımızı biraz uzun bekledik. 08:10 gibi bavullarımızı aldık ve taksi ile 40 ytl'ye otogara geçtik. 08:30 gibi otogardaydık.

Antalya ile Fethiye'nin tam arası gibi kalıyor Kaş, yaklaşık 4 saatlik bir yolculuk. Otogarda Antalya - Fethiye arası çalışan birçok firma var. Herhangi birine atlayabilirsiniz. Kişi başı 16 YTL'ye otogardan Kaş'a gitmek mümkün. Bu yolculuk sırasında midibüs her semtin otogarına uğrayıp tekrar çıkıyor ve bol molalar veriyor. Bu nedenle biraz yorucu ve sıkıcı ama 4 kişiden daha az kişiyle gidiyorsanız maddi anlamda taksiden daha tercih edilebilir bir yol olacaktır.

Biz 09:00 midibüsüyle yola çıktık, dur kalk, dur kalk yapa yapa Kaş otogarına 13:00'da vardık.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız