Lucas Foglia Kimdir? Amerikada İlkel Yaşamı Seçen İnsanlar

Lucas Foglia, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden ABD’de medeniyete sırt çevirmiş insanları görüntüledi. Bu toplulukların mensupları şehirlerden bağımsız topraklarda, evlerini tamamen doğal ve yerel malzemelerden inşaa ederek, sularını yörenin su kaynaklarından alarak, yiyeceklerini doğadan toplayarak ve avlanarak yaşıyorlar Ateşlerini taşları birbirine sürterek yakıyorlar, hayvan derilerden kıyafet yapıyorlar ve bitkilerden ilaç üretiyorlar. Bu yaşam alanlarının sakinlerinin bazıları tamamen sadeliği ve dindarlığı seçmiş, devletin sağladığı eğitim, koruma, sağlık ve sigorta hizmetlerinden uzak duruyorlar. Fotoğrafçı, “Re-Wilding” yani 'yeniden vahşileşme' adını verdiği çalışmayı 2006’dan 2010’a kadar vahşi yaşam alanlarını gezerek tamamladı. Kaynak; www.milliyet.com.tr
Lucas Foglia, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden ABD’de medeniyete sırt çevirmiş insanları görüntüledi.
 

Bu toplulukların mensupları şehirlerden bağımsız topraklarda, evlerini tamamen doğal ve yerel malzemelerden inşaa ederek, sularını yörenin su kaynaklarından alarak, yiyeceklerini doğadan toplayarak ve avlanarak yaşıyorlar.
 



Ateşlerini taşları birbirine sürterek yakıyorlar, hayvan derilerden kıyafet yapıyorlar ve bitkilerden ilaç üretiyorlar.
 

Bu yaşam alanlarının sakinlerinin bazıları tamamen sadeliği ve dindarlığı seçmiş, devletin sağladığı eğitim, koruma, sağlık ve sigorta hizmetlerinden uzak duruyorlar.
 



Fotoğrafçı, “Re-Wilding” yani -yeniden vahşileşme- adını verdiği çalışmayı 2006’dan 2010’a kadar vahşi yaşam alanlarını gezerek tamamladı.  
 
 



ABD-nin göbeğinde ilkel yaşamı seçtiler
 

Load disqus comments

0 Yorumlarınız