Tercih Robotu Nedir?


Tercih Robotu, üniversite adaylarının tercih dönemindeki en büyük yardımcısıdır. Tercih döneminde elde ettiğiniz puanlar ve başarı sıralarınıza göre yerleşebileceğiniz üniversitelerin, bölüm ve programlarını, bölümlerin koşullarını, burs kriterlerini, en son yerleşen adayın bilgilerini, ücretlerini, lisans ve önlisans programları hakkındaki bilgileri listeler.
Geçen yıl ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yaklaşık olarak 236 sayfa olarak basıldı. Bu sene ise yeni açılan üniversiteler ve bölüm programları düşünüldüğünde kitapçığın sayfa sayının daha da artabileceği düşünülmektedir. Bu durum, kafanızın karışık olduğu ve heyecanın yüksek olduğu tercih döneminizde, kılavuzu karıştırarak tercih yapmanızın risk taşımanıza neden olacağını göstermektedir. Bu risklere, yeni açılan bölüm veya programların gözden kaçması, özel koşullar bölümünün bazı maddelerinin okunmamış olması örnek olarak verilebilir.
Tercih Robotu, tercihlerinizde aldığınız puan ve sıralamaya göre, sizin koyduğunuz kriterler eşliğinde, güvenle, en doğru üniversiteye yerleşmenizi sağlar. Bahsettiğimiz konu çerçevesinde her tercih robotuna güvenilmelidiye bir yorum yapılmamalıdır. Tercih danışmanınızeşliğinde kullanacağınız tercih robotlarıyla doğru sonuca ulaşacağınız kanısındayız. 
Serhat BUTUR
(Doğuş Üniversitesi Kariyer Planlama ve Tercih Danışmanı)
Load disqus comments

0 Yorumlarınız