Dondurulmuş İnsanlar Yeniden Çözülmeyi Bekliyorlar

-İlk dondurulma olayı (insanın dondurulması) 1977 yılında yapılmış. 

-37 insan, 10 kedi ve 6 köpek (2003 bilgileri) hayata yeniden dönmeyi bekliyor. (enstitüde) 

-Amerika’da toplam 90 kişi (2003) ölüme çare bulunduğu taktirde yeniden canlandırılmak üzere donduruldu. 

Ölüleri dondurma a$amaları ise $öyle: 

Ölülere ilk iki saat icinde ula$ılıyor ve vücudundaki kanın pıhtılaşmaması için herapin ( biyoloji bilgilerimle acaba yazar yanlış mı yazdı, heparin mi olacaktı diye düşünmüştüm ) adlı ilaç enjekte ediliyor....

Daha sonra içi buz dolu bir tanka yerleştirilen cesedin kanı boşaltılarak donmanın vücutta yaratacağı zararları en aza indirmek amacıyla damarlarına gliserinli bir sıvı veriliyor. 

Uyku tulumuna konulan ceset, dışı tahtadan içi fiberglastan yapılmış bir sandığa yerleştiriliyor. 
Sandığın üzerine yerleştirilen kumaşa buru buz konularak ceset soğutuluyor. Bu işlem vücut ısısı -40 dereceye düşene kadar buz miktarı her gün arttırılarak sürdürülüyor. 
Vücut ısısı -40 dereceye düştüğünde ceset, dibinde sıvı nitrojen olan çelik bir tanka yerleştiriliyor. Her gün bir miktar aşağı indirilerek bir haftanın sonunda tamamen sıvı nitrojene batırılıyor. Bu işlem tamamlandığında cesedin vücut ısısı -196 dereceye düşüyor. 

Son olarak ceset tekrar çözülmeyi beklemeye başlayacağı, fiberglas ve izolasyonu arttıran perlit adlı maddeden yapılan cryostat adı verilen başka bir tanka konuluyor. Tanktaki sıvı nitrojen düzeyi her gün ölçülerek gerekli düzeye tamamlanıyor. 
Load disqus comments

2 Yorumlarınız