Galatasaray Üniversitesi Neden Yandı ?


Galatasaray Üniversitesi'nde yangın paniği
Beşiktaş'ta bulunan Galatasaray Üniversitesi'nde saat 19.30 sıralarında yangın çıktı. Hocaların odalarının bulunduğu 3 katta çıkan yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarında etkisiyle alevler 3 katı ve çatıyı sardı.


Hasan YILDIRIM-Ramazan ALMAÇAYIR- Süleyman KAYA-Ünsal ÇAKİN-Çağatay KENARLI-İSTANBUL - DHA

Beşiktaş'ta bulunan Galatasaray Üniversitesi'nde saat 19.30 sıralarında yangın çıktı. Hocaların odalarının bulunduğu 3 katta çıktığı belirtilen yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarında etkisiyle alevler kısa sürede 3. katı ve çatı katını sardı. Çırağan Sarayı yaya ve araç trafiğine kapatıldı. İtfaiye ekipleri yaklaşık 2 saattir yangına müdahale ediyor. Kıyı emniyetine bağlı ekipler de denizden yangına müdahale ediyor

Yangınla ilgili İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden de bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Galatasaray üniversitesi'ndeki yangına 110 itfaiyeci, 47 araç ve denizden de 2 söndüren gemisiyle müdühale edildi. yangında çatı ve 3. kat hasar gördü. Yangın kontrol altında" denildi.

BİNANIN TARİHÇESİ
Yanan bina, Galatasaray Üniversitesi tarafından kullanılan, Feriye Sarayları olarak da bilinen ve Çırağan Sarayı'nın müştemilatı olan bina. Sultan Abdülaziz döneminde mimar Sarkis Balyan tarafından inşa edilen (1871) ve resmi adı İbrahim Tevfik Efendi Sahilsarayı olan ana bina, uzun yıllar Galatasaray Lisesi'nin kız bölümü dersliği ve yatakhanesi olarak kullanıldıktan sonra Galatasaray İlkokulu'na tahsis edildi ve 1992 yılında da üniversiteye devredildi. İlk dönemde idari birimler, sınıflar, kütüphane ve öğretim üyelerinin bürolarını barındıran ana bina, günümüzde sadece idari birimlerin bir kısmı ile Hukuk, İİBF ve İletişim Fakülte sekreterliklerini ve bu fakültelerde görevli öğretim üyelerinin bürolarını içeriyor.

Load disqus comments

0 Yorumlarınız