2013 Askere Bedava Bilet Uygulaması


Ülkemizde yaşanan terör olaylarının artması ve askere düzenlenen saldırıların hükümeti alarma geçirmesi sebebiyle askerler artık THYile ücretsiz bir şekilde seyahat edebilecek. Güneydoğu’da konvoylara düzenlenen saldırılaraskerlerin güvenli ulaşımı için yeni tedbirler alınması gerektiğini ortaya çıkardı. 18 Eylül’de, Bingöl’de izinlerinden dönen askerlere düzenlenen saldırıda 9 asker şehit olması, hükumetin harekete geçmesini sağladı.
Milli Savunma Bakanlığı’nın Türk Hava Yolları ile yaptığı anlaşma ile artık askerler ücretsiz seyahat edebilecek. 11 milyon dolarlık anlaşmaya göre, terörle mücadele bölgelerinde görev yapan askerler izin, terhis ve hava değişimi gibi durumlarda Türk Hava Yolları tarafından ücretsiz olarak taşınacak.
Bunun dışında özellikle terörle mücadelenin fazla olduğu bu bölgelerde yeni hava alanı yapımı çalışmalarına da başlanacak. Var olan hava alanlarına ek seferler düzenlenecek. Hava alanlarının olmadığı yerdeler de ise Türk Silahlı Kuvvetleri, hava taşıtlarını mümkün olan en üst seviyede kullanacak.

Türk Hava Yolları
Uygulamanın yakında başlıyor oluşu da birçok askerin ve ailenin umudu oluyor. Artık daha güvenli bir ulaşımın gerçekleşeceği çok açık. Uygulama Ocak-Şubat aylarında tam olarak hizmete girecek.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız