Uzaya Gidecek İlk Türk Ercan Kaygısız Kimdir?


“UFO Beni Uzaya Götür” kampanyası kapsamında uzaya gidecek ilk Türk, çekilişle belirlendi. Uzaya gidecek isim, çekilişe İzmir’den katılan Ercan Kaygısız oldu.
ampanya kapsamında yapılan çekiliş Sapphire’de gerçekleştirildi. Burcu Esmersoy ve Pascal Nouma’nın sunumuyla gerçekleştirilen çekilişte, uzay seyahati kazanan talihli İzmir’de oturan ve bir restoranda şef olarak çalışan, 2 çocuk babası Ercan Kaygısız oldu. Noter huzurunda yapılan çekiliş sırasında Burcu Esmersoy tarafından telefonla bağlantı kurulan 41 yaşındaki Ercan Kaygısız, heyecanını ilk kez eşiyle paylaştığını, iş arkadaşlarının ilk etapta bu durumun şaka olduğu düşündüklerini belirtti.

Ercan Kaygısız’ı tebrik eden UFO Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Yeşil, “Kampanya kapsamında en büyük hediyeyi vermek istedik. Markamıza uygun olarak uzay kampanyasını düşündük” dedi.

Uzaya gitmeye hak kazanan Ercan Kaygısız için, özel bir hazırlık programı oluşturulacağı belirtildi. Kaygısız’ın 2013 yılının son aylarında İstanbul’da başlayacak hazırlık programının, Amsterdam’da verilecek görev taktikleri kursu, yerçekimsiz ortam alıştırmaları, 39 Albatross’la yapılacak deneme uçuşu ve yerçekimsiz ortam uçuşuyla devam edeceği ifade edildi. Son olarak Karayipler’de Curaçao Adası’ndaki 5 yıldızlı bir otelde 3 gün konaklayacak olan Ercan Kaygısız’ın, SXC havaalanından kalkan özel uzay aracıyla, 103 bin kilometre uçarak uzaya çıkacağı öğrenildi.

Kaynak; http://www.iha.com.tr/uzaya-gidecek-ilk-turk-belirlendi-270522-haber

Load disqus comments

0 Yorumlarınız