Sattas - Irie





Satır içi resim 1

SATTAS, ALBÜMLERİNİN İLK VİDEO KLİBİ ‘IRIE’ İLE EKRANLARDA!


Reggae türünün ülkemizdeki önde gelen temsilcilerinden SATTAS, Esen Entertainment etiketiyle piyasaya sürdüğü, Türkiye’nin ilk reggae albümünde yer alan ‘IRIE’ şarkısını kliplendirdi!

Klip, Metin Altıntaş yönetmenliğinde, Kilyos Baykuş Plajında düzenlenen reggae festivali zamanında 2 günde çekildi. SATTAS’ın festival alanına gidişi, sahne performansları ve festival ortamı görüntüleri ile, enerjisi oldukça yüksek bir klip ortaya çıkmış oldu.

Jamaika dilinde ‘Eğlenmeye hazır mısınız?’ ‘Hazırız’ gibi anlamlara gelen ‘IRIE’, yüksek tempolu müziği ve şarkı sözleriyle de oldukça dikkat çekiyor…

 Ağırlıkla Türkçe sözlü reggae müziği yapan ve İstanbullu bir grup olan SATTAS, Root Reggae’nin özünden uzaklaşmadan jazz, ska, dub, klasik müzik ve rock formlarını kullanarak yaptıkları müziklerini, kendi adını taşıyan albümünde topladı.

‘Özgürlük herkesin her istediğini yapabilmesi demek değil, herkesin birbirinin hakkına saygı duyması demektir.’ sözünü benimseyen grup, her sözünde ve notasında bir mesaj içeriği taşıyan bu müzik türüyle, Türkiye’de ve dünyada yaşananları, insanların duruşlarını ve olaylar karşısında takındıkları tavırları anlatıyor. Aynı zamanda, reggae müziğinde olduğu gibi, insanın mutlu, özgür, zekasını mantıklı ve iyiye kullanabildiği şekilde olması gerektiğini düşünüyor.

SATTAS’ı daha çok, erdemli, özgürlüğüne düşkün, eşitlikçi, doğaya saygılı, savaşçı ve eğlendirici bir okul olarak nitelendiren grup üyeleri, reggae’yi ne olursa olsun kendi kültürümüze yakın ama bir o kadar da uzak bir tarz olarak görüyor.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız