Fenerbahçe Şampiyonlar Liginden Elenirse Galatasaray Ne Kadar Alacak?

Kanarya'nın Vaslui karşısındaki futbolu, Aslan'ın iştahını kabarttı! Fener'in Devler Ligi'nde gruplara kalamaması halinde 20 milyon Euro'yu kendi kasasına koyacak olan Cim Bom, transferde son bir hamle daha yapabilir

Bir yandan hazırlık sürecine devam eden Galatasaray, diğer taraftan şampiyonluk yolundaki en ciddi rakibi Fenerbahçe’nin gelişimini de yakından takip ediyor. Sarı-Lacivertliler’in kendi sahasında Vaslui karşısında oynadığı futbolla, bu turu geçse bile bir sonraki eleme safhasında Devler Ligi’ne havlu atacağını düşünen Aslan’ın iştahı kabardı. Çünkü Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalamazsa, UEFA’nın belirleyeceği yayın gelirini Galatasaray tek başına kendi kasasına koyacak. Bu ücret sezon sonunda netleşecek olsa da, rakamın 20 milyon Euro’yu (yaklaşık 45 milyon TL) bulması bekleniyor. Fener de havuza girerse, Aslan bu bedelin yüzde 65’ini alabilecek. Galatasaray bu durumu göz önünde bulundurarak transferde son bir bomba daha patlatabilir.

Şampiyonlar Ligi’nde gruplara katılan her takıma 8.6 milyon Euro verilecek, gruplarda kazanılan her maç için 1 milyon Euro, her beraberliğe de 500 bin Euro ödenecek. Gruptan çıkan takımlar 3.5 milyon Euro daha kazanacak. Çeyrek finale kalanlar 3.9 milyon Euro, yarı finale kalanlar 4.9 milyon Euro alacak. Finaliste 6.5 milyon Euro, şampiyona ise 10.5 milyon Euro daha ödenecek.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız