Sigarayı Bırakmadan Önce Ne Yapılmalı




Sigarayı Bırakmadan Önce Ne Yapılmalı
İlki, sigara içme isteği ile bizi uyaran bilinçaltımızı yönlendirmek ve sigarasızlığın bizde oluşturacağı baskı ve acıyı azaltarak, bu isteği hayatımızın parçası olmaktan çıkarmak..
İkincisi ise , bir tek nefes sigaranın hayatımızı mahvedeceğini bilmek. Bunun bilinci ile bu tuzağa düşmemek.
Bundan önce bölümlerde yapmak istediğim sigaranın mekanizmasını anlatmaktı.
Bundan sonraki bölümlerde , bilinçaltımızla bir frekans yakalayacak ve ona sigarasız bir hayatı öğreteceğiz… Bilinçaltımıza telkinde bulunacağız… Bizi bu azaptan kurtarması için onunla konuşacağız..
Bundan sonraki bölümde tekniği uygulayacaksınız…Bilinçaltınızla, içinizdeki güçle konuşacak ve ona bazı telkinlerde bulunacaksınız. kendi iç dünyanızda içinizdeki gücü devreye sokacak ve sigarayı hayatınızdan çıkaracaksınız. Bu bölümdeki her kelimeyi, her cümleyi kesin inanarak ve içinizdeki gücün bunu yapacağından emin olarak yapmanız gerekmektedir.
Gelecek bölümde anlatılan tekniğin sizde etkili olmamasının birkaç sebebi olabilir… bunlardan biri, kendinizi bedenden ibaret görmenizdir. Bu durumda ruhunuzu inkar ettiğinizden dolayı , sonraki bölüm sizin için kendi kendinize konuşmaktan ibaret kalır. Bu durumda sizin teknikten bir beklentiniz olmasın.
Siz de etkili olmamasının başka bir sebebi şöyle olabilir? Siz ruhunuzun olduğunu biliyorsunuz ama sigara içme ile ruhunuz arasında bir ilişkiye inanmıyorsunuz… Bu durumda da teknik size faydalı olmayacaktır.
Tekniği sizin için geçersiz kılacak başka bir neden,anlattığımız şeylere inanmamanızdır. İnanmadan istediğiniz kadar tekrarlayın size asla faydalı olmayacaktır.
Etkiyi hissetmemeniz için başka önemli neden; kendinizi deneme yapıyor olarak görmeniz olabilir. Yani eğer siz “bir deneyelim bakalım” deyip tekniği uygulamaya başlarsanız, size faydalı olmayacaktır. Çünkü burada bilinçaltınızla, ruhunuzla , içinizdeki güçle konuşuyorsunuz. Bu normal bir konuşma değildir. Normal bir insanla konuşurken, karşıdaki kişi sizin samimi olup olmadığınızı , niyetinizi ve inancınızı bilmez…. Ancak sizin ruhunuzla ,bilinçaltınızla yapacağınız konuşmada , ruhunuz önce , söylediğiniz şeye inanıp inanmadığınıza bakar, eğer şüphe ile bir şeyler söylüyorsanız, sizi duymaz… siz kendi kendinize konuşmuş olursunuz… ikinci olarak söylediğiniz şeylerden emin olup olmadığınızı ölçer…eğer emin değilseniz yine sizi dinlemez..ve son olarak bir şeye daha bakar… siz söylediğinizi inanarak ve emin olarak söyersiniz ancak, ruhunuzun bunu yapabileceğinden şüpheli olabilirsiniz. İşte bu şüpheyi tespit ettiğinde bilinçaltınız, aynı şekilde size kulağını tıkar…Bütün bunlara bilerek ve inanarak yaptığınızda ise sigaradan çok kısa bir sürede kurtulacağınızdan emin olabilirsiniz.
Tekniği sizin için faydasız hale getirecek başka bir neden de , kulaktan dolma bazı şeyleri tekniğin içine sokmanız olabilir. şunu çok iyi bilmeniz gerekiyor….Burada sigarasız bir hayata adım atmanız ve o mutlu hayatı yaşamanız için gerekli olan her şey verilmiştir. Örneğin siz tekniği uyguladınız…ilk zamanlarda nikotin çekilmesi sizi huzursuz etmeye başladı… ve siz eğer bu huzursuzluğu gidermek için bir şeyler atıştırırsanız teknik size fayda vermez. Bu teknikle sigarasız bir hayata başlamanız gereken her şey verilmiştir. Teknikle beraber hiçbir şeyi yardımcı olması için uygulamayın. Örneğin teknikle beraber atıştırmayı denerseniz, siz sigaranın yerine yemeği yerleştirmiş olursunuz…kilo almaya başlayınca da ..yok bu teknik olmadı deyip… tekniği çöpe atmış olursunuz.Ya da teknikte sigaranın Zaraları anlatılmamıştır. Siz tekniği uyguladıktan sonra , sizde daha etkili olsun diye, sigaranın Zaraları ile ilgili videolara bakarsınız, bu size yardımcı olmak şöyle dursun çabanızı boşa çıkaracaktır.
Sigarasız bir hayat için tercihiniz bu teknik ise, bu teknikte anlatılanların dışında bir şey yapmayın….Herşey size verilmiştir. Uygulamanız yeterlidir.
Bu uyarıları dikkate alarak, uygulayacağınız teknik sigara ile yolunuzu ayıracaktır. Ancak tekniği uyguladığınız halde hala sigara ile başınız dertte ise , bu uyarıları bir daha dinleyin…. Bu uyarıların bazılarını kaçırmış olabilirsiniz…Ve tekniği tekrar uygulayın…
Eğer istediğiniz etkiyi yakalayamıyorsanız. Geriye dönüp bakın. Bir şeyleri tam olarak anlamamış olabilirsiniz. Eksiklikleri bulup tekrar uygulayın. Bütün şartları yerine getirdiğinizde sonuç almanız kaçınılmazdır.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız