Emel Sayın - Ayrılmalıyız Artık (1973)








Emel Sayın (20 Kasım 1940) Türk Sanat Müziği Yorumcusu. Dört kız çocuğu olan bir Ailenin en büyük çocuğudur. (Emel, Şenel, Fatoş, Hülya) Emel Sayın 13 yaşında Arif Sami Toker den Müzik dersleri almaya başladı. Tokerin yetiştirdiği en ünlü yetenekli Sanatçı olarak kabul edilmektedir. Üç yıl Münir Nurettin Selçuk'tan ders alarak Müzik eğitimine devam etti. Keşan Ortaokulu ve Çapa Lisesinden mezun olduktan sonra üç yıl süresince İstanbul Belediye Konservatuarı (Beşiktaş) Şan Bölümünde, Fransa da zamanında Münir Nurettin Selçuk'a da Hocalık yapmış olan Şan Hocası Alex Rosenthal dan dersler aldı. Muhittin Sadak'tan da solfej dersleri aldı.Dönem Arkadaşları Mine Mater, Erkin Koray ile ayni solfej sınıfında idiler.Bu arada Hürriyet Haber Ajansının açtığı yarışmada Münir Nurettin Selçuk'a ait ağır bir klasik okuyarak Ses Kraliçesi seçildi.




Henüz 17 yaşındayken Ankara Gençlik Parkında Necdet Yazarın Gazinosunda ilk defa sahneye çıktı. 1963 yılında Ankara Radyosuna sınavla solist olarak girdi ve yaklaşık yedi yıl hizmet verdi.Ankara seyircisi karşısında sahne tecrübesi kazanan Sanatçı,Egemen Bostancının teklifiyle İstanbul Müzik piyasasına transfer oldu ve Lalezar Gazinosunda Assolist olarak sahne almaya başladı. Bu arada İstanbul Radyosuna geçti ve İstanbul a yerleşti.İstanbul a gidişiyle yoğun bir çalışma dönemine giren Emel Sayın pek çok Müzik Albümünün yanı sıra Sinema Filmlerinde de rol aldı. Ancak 1970 lerin ortasından itibaren Yeşilçam da başlıyan sex filmleri furyası nedeniyle sinemadan uzaklaşarak yalnızca Müzikle ilgilenmeye başladı.2001 yılında Mehmet Ali Erbil'le birlikte Aşkım,Aşkım adlı Tv. dizisinde rol aldı. Daha sonra Kanal D de karınca yuvası adlı dizide rol aldı.Mavi Boncuk adlı filmi Tarık Akan'la oynadığı en güzel eserlerdendir.



40 yıla yaklaşan sanat hayatı boyunca Türkiyenin el üstünde tuttuğu sanatçılardan biri oldu. Emel Sayın. Koylara ismini veren mavi gözleri, (Marmaris - Datça arasında yer alan Ülkemizin eşsiz koylarından biri ' Emel Sayın' koyu ismini taşır. ) Sarı saçları, Hanımefendi kişiliği, Güleryüzü, Sıcak kişiliği ve Bülbül sesiyle Tüm Türk Halkının gönlünde taht kurdu. Bugüne değin bu özellikleriyle hep gündemde oldu.Şimdi de Türk Sanat Müziği yorumcumuz Kıymetli Sanatçı Emel Sayının okuduğu eserlerden seçtiğim şarkılardan bir demet sunuyorum, Kendilerine uzun ömürler dilerken,daha nice yıllar o güzel sesinin şakımasını diler , Bir dahaki konumuzda buluşmak üzere şen ve esenlikler dilerim.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız