Eşek Sütünde De Şifa Çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir girişimci, eşeklerin sütünü sağarak hastalara şifa niyetine veriyor.
Yıllardır hor görülen ve yük hayvanı olarak kullanılan eşeklerin sütünün aslında binbir derde deva olduğu ortaya çıktı.

Bodrum'da eşek çiftliği kuran Musa Karaçam, eşek sütünün astım, bronşit, siroz, kemik erimesi, sedef hastalarına şifa olduğunu söyledi.

Çiftliğe gelen ve günde bir bardak eşek sütü içen çok sayıda vatandaşın sağlığına kavuştuğu belirtildi. Eşek sütünün özellikle çocuk hastalıklarına da iyi geldiği biliniyor. Sütün özelliğinin sağıldıktan hemen sonra çiğ olarak içilmesi olduğu belirtildi. İçerisindeki yüksek kalitedeki Omega 3 yağları ve kalsiyum kalbi birçok hastalıktan koruyor. Eşek sütü, tıpta anne sütüne en yakın süt olarak biliniyor.

Oğlunun astım hastası olduğunu ifade eden Hatice Güler, eşek sütü sayesinde bu hastalıktan kurtulduğunu söyledi. Güler, oğlunun sorunlarının tamamen bittiğini belirterek şöyle konuştu: "oğlunun astım alerjisi var bronşiti var 9 Eylül üniversitesine götürdük ve orada eşek sütünün yararlı olduğunu öğrendik. Bizim şu an son iki aydır hastanede olmamız lazım ama hiçbir şekilde rahatsızlığı yok şu an en ufak bir rüzgarda öksürmeye başlıyordu ama şu an hastalıktan eser yok. Nefes alış verişi düzeldi, uykuları düzene girdi ve inanılmaz enerji dolu bir çocuk oldu. Anne sütüne en yakın süt olarak gösteriliyor eşek sütü zaten bebek mamalarında da kulanılıyor.”

Eşeklerin bakımını yapan Şükran Karaçam ise şunları söyledi: “Geçen yıl turistlere maskot olsun diye sıpa ürettik. Eşek sütü çok faydalı dediler astıma, boğmacaya, karaciğer hastalıklarına ve kemoterapi gören hastalara şifa veriyor dediler. Bizde bu sütü değerlendirelim dedik. Kendimde içiyorum faydalarını görüyorum. Eşime çok faydası var. Doktorun tavsiyesi üzerine bizde eşek sütünü değerlendirdik.”

Çiftlik sahibi Ozan Karaçam ise sözlerini şöyle sürdürdü: "Gelen hastalara sütü günlük sağıp sabahları içilmesini sağlıyoruz. Şu an 10 eşek var. Yarısını sağıyoruz. Gelen hastaların çeşidine göre süt veriyoruz. Öncelikle astım ve bronşit için çok faydalı. Derde deva diyebiliriz. Kansere karşı tedavide kullanılabilir. Kolon kanseriyle mücadelede hasta uzun yıllar yaşayabiliyor. Sedef ve siroza karşı korumalıdır. Anne sütüne eş değer olduğu için kalsiyum açısından zengin. İçerisindeki yüksek kalitedeki Omega 3 yağları ve kalsiyum ile kemik erimesi ile kalbe sağlıklıdır. Zehirlenmelere karşı kullanılabilir. Genelde çocukları hasta olanlar geliyor. Sağıldıktan hemen sonra sütün içilmesi gerekir."
Load disqus comments

0 Yorumlarınız