Kalorisi az olan yiyecekler nelerdir ? Kalori yakan yiyecekler nelerdir?

Doğru besinleri seçtiğiniz takdirde zayıflama süreci oldukça tatmin edici sonuçlar vermekte. Size tatsız tuzsuz gelen diyet menünüzü şenlendirecek bu yiyeceklerin verdiği enerji ve vitaminlerden mutlaka faydalanmalısınız.

İstediğiniz forma kavuşup zayıflamak için sadece egzersiz planın işe yaramayacağını duymak sanırım içinizi rahatlatacaktır. Egzersiz tek başına yeterli değildir. Zayıflamak ve verdiğiniz kiloları tekrara almamak için düzgün bir yeme planı oluşturmanız gerekmekte. Vücudun ihtiyaç duyduğu antioksidanları ve metabolizmanızı hızlandırıp güçlendiren vitaminleri barındıran yiyeceklerden yemelisiniz.

Aşağıdaki yiyecekler, kalori yakmanıza yardım edip vücudunuzun ihtiyacı olan gerekli vitaminleri barındırmakta.
Tavuk (Göğüs eti)

Kırmızı ete tercih etmelisiniz. Mutlaka derisiz yemeniz gereken tavuk göğsü, vücudunuzun ihtiyacı olan proteini karşılamakta. Baharatlarla ve düşük kalorili diğer yiyeceklerle servis edin.
Balkabağı

Balkabakları B,C ve E vitaminleri açısından oldukça zengindirler. Doğal diüretik olan bu yiyeceği diyet planınıza koymanız, zayıflama sürecinize kesinlikle yardımcı olacaktır. Düşük kalorili bir yiyecek olan balkabağı, sağlıklı kilo vermek için birebir.
Ton Balığı

İçindeki omega 3 sayesinde mükemmel bir yağ yakıcı olan ton balığı, ayrıca içerdiği protein sayesinde hem günlük protein ihtiyacınızı karşılar hem de kas oluşumuna yardımcı olur. Ayrıca daha parlak ve güzel bir cilt için de gerekli. Günlük kalori miktarınızı hesaplayıp yemenizde fayda var. Light versiyonunu tercih etmeyi de sakın unutmayın.
Barbunya Fasulye

Salatanıza az bir miktar kattığınız barbunya fasulye, mükemmel bir anti oksidan görevi görecektir. Lif açısından da zengin olan bu yiyecekler sizi uzun süre tok tutacak ve atıştırma isteğinizi bastıracaktır.
Deniz Ürünleri

Doğal anti oksidan olmasının yanı sıra sihirli bir şekilde “Leptin” hormonunun salgılanmasını arttırır. (Leptin hormonu iştahı kapatan, yağları yakan hormondur.) Sadece balık değil, tüm deniz ürünleri için geçerlidir. Mümkün olduğunca öğünlerinize dahil etmeye gayret gösterin.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız