Yemek Yeme İsteğinden Kurtulma Yolları Nelerdir?

Şeker ve birçok işlenmiş gıdada bulunan yüksek mısır şurubu içeren maddeler obezite ve şeker hastalığı gibi önemli rahatsızlıklara neden olur. Bağışıklık sisteminiz bozulur ve tokluk hissinizde azalmalar hissedersiniz. Şeker çoğu zaman gereksiz kalori alımına neden olur. Ancak kan şekerindeki dengesizlikler nedeniyle tatlılardan vazgeçmek baya zordur. Çoğu insan ara sıra tatlı krizlerine girebilir. Ancak bu isteği azaltmanın yolları da vardır.

Yapay tatlandırıcı kullanmaktan kaçının. Tatlandırıcıları kullanmak gerçek şeker isteğini daha da arttırabilir. Diyet yapan insanlar şekeri hayatlarından tamamen çıkarmakta güçlük çekebilirler. Ancak düşük şeker oranı ihtiva eden besinleri kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz. Tatlandırıcı olarak bal veya kahverengi şeker de kullanabilirsiniz.

Paketlenmiş ve işlenmiş gıdalardan tamamen uzak durun. Katlı maddesi içeren gıdalar yerine sizi gerçekten doyuracak olan katkısız gıdaları tercih edin. Örneğin yağlı hamburgerler yerine taze fasulye gibi sağlıklı ev yemeklerini tercih edebilirsiniz.

Bol bol meyve yiyin. Ne kadar doğal beslenirseniz vücudunuz o kadar daha sağlıklı olacaktır. Portakal, taze portakal suyu, elma bugünlerde çok iyi seçeneklerdir.

Egzersiz yapmak endorfin hormonunun salgılanmasını sağlayarak beyninizdeki şeker alma dürtüsünü kontrol etmenizi sağlar. Günde en az 30 dakika egzersiz yapmak sizi yeme krizlerinden uzaklaştırarak kilo vermenize katkı sağlayacaktır.

Öğün atlamayın. Düzenli yemek hormonlarınızı dengeler, sizi gereksiz yemek yemekten uzaklaştırır. Sebzeleri arttırın, yağ oranını azaltın. Baklagilleri tüketerek lif alırsanız tokluk hissini daha kuvvetli hissedersiniz.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız