Ağrı'nın yöresel tatlarından Haşıl tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
3 su bardağı öğütülmüş yarma (den)
1 kase çiriş otu (haşlanmış)
Tuz
250-300 gram tereyağı
Yapılışı:
Den üzerine su eklenip pişmeye bırakılır. Yumuşamaya başlayınca içine haşlanmış çiriş otu ve tuz eklenip karıştırıldıktan sonra kıvam alana kadar pişirilir. Diğer tarafta tereyağı köpük köpük olana kadar eritilir. Haşılın ortası çukur şeklinde açılıp eritilmiş tereyağı dökülüp servis yapılır.
3 su bardağı öğütülmüş yarma (den)
1 kase çiriş otu (haşlanmış)
Tuz
250-300 gram tereyağı
Yapılışı:
Den üzerine su eklenip pişmeye bırakılır. Yumuşamaya başlayınca içine haşlanmış çiriş otu ve tuz eklenip karıştırıldıktan sonra kıvam alana kadar pişirilir. Diğer tarafta tereyağı köpük köpük olana kadar eritilir. Haşılın ortası çukur şeklinde açılıp eritilmiş tereyağı dökülüp servis yapılır.
Read more: http://www.kanald.com.tr/mutfagim/
0 Yorumlarınız