VİŞNELİ AYVA TATLISI TARİFİ HAZIRLANIŞI ve MALZEMELERİ

VİŞNELİ AYVA TATLISI TARİFİ HAZIRLANIŞI ve MALZEMELERİ

ayva tatlısı nasıl yapılır? ayva tatlısı tarifi, ayva tatlısı hazırlanışı, ayva tatlısı malzemeleri, ayva tatlısı pişirmek


Ayva Tatlısı Malzemeleri
  • 3 Ayva 
  • 6 Su bardağı Vişne suyu(ev yapımı hoşafta kullanılabilir)
  • 1 Yemek Kaşığı ayva çekirdeği
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • Karanfil
  •  
Hazırlanışı
Ayvanın kabukları soyulup ortadan ikiye ayrılır.Tencereye dizdiğimiz ayvaları üzerine 3 su bardağı vişne suyu,karanfil ve çıkardığımız çekirdekleride ekleyerek ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.Yumuşayan ayvaların göbeklerine 1 yemek kaşığı şeker ve 3 su bardağı vişne suyu ekleyip şurubu koyulaşıncaya kadar kaynatalım.Üzerine tercihen kaymak,puding ve krem şanti ile süsleyerek servis yapılır.
Afiyet Olsun
Load disqus comments

0 Yorumlarınız