Polis kolejine giriş sınavı başvuru kılavuzu Polis kolejine giriş sınavı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ POLİS KOLEJİ MÜDÜRLÜĞÜ
  POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVI
ADAY TESPİTİ
e-BAŞVURU KILAVUZU
2012
 
I. BÖLÜM
  1.1. GENEL AÇIKLAMALAR Bu kılavuz, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesinde belirlenen Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre 2012 yılı Polis Kolejine öğrenci alımına ait usul ve esasları kapsamaktadır. Polis Kolejine öğrenci alımı iki ayrı aşamada yapılmaktadır. I.Aşama: MEB tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavları sonunda hesaplanan Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi; II. Aşama: Polis Kolejine Giriş Sınavıdır. Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre belirlenen adayların katılacağı ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünce yapılacak olan sınavdır. Polis Kolejine Giriş Sınavı; Temmuz ayı içerisinde yapılacak üç ayrı aşamalı bir sınavdır. Polis Kolejine Giriş Sınavı aşamaları; mülakat, beden eğitimi ve yazılı (test) sınavlarından oluşmaktadır. Sınavlarda başarılı olup Koleje girmeye hak kazanan adaylar Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde intibak eğitimine alınırlar ve bu süre içerisinde adaylara okulun denetimi ve gözetiminde tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu aldırılır. Polis Kolejine girmek isteyen adaylar 2012 yılı 8’inci sınıf SBS’ye girmek zorundadır. SBS için bankaya para yatıran adaylar öğrenim gördükleri okullardan 05 -23 Mart 2012 tarihleri arasında Polis Koleji için başvuruda bulunacaktır. 8’inci sınıf SBS; 09 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 10.00’da tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde yapılacaktır. Yurt dışında, Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşgabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te gerçekleşecektir. Yurt dışından Polis Kolejine Giriş Sınavına girmek isteyen adaylar Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinin Yurtdışında Öğrenim Görenler başlıklı 22. maddesi hükümlerine göre; Yurtdışında öğrenim görenlerden, sınava girecek adayların öğrenim derecelerinin denkliği bulunduğu ülkedeki bağlı olduğu ataşeliklerce/elçiliklerce onaylanacaktır. Başvurunun elektronik ortamda hatasız, eksiksiz, e-başvuru kılavuzuna uygun yapılması gerekmektedir. Bu konuda sorumluluk ilgili OKUL MÜDÜRLÜĞÜ ve ADAYIN VELİSİNE ait olacaktır. 1.2. POLİS KOLEJİ BAŞVURU ŞARTLARI Koleje alınacak öğrencilerde aranılacak şartlar aşağıda belirtilmiştir:
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Yapılacak olan güvenlik tahkikatı neticesinde; Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan ağır hapis veya 6 ay ve daha fazla hapis veyahut affa uğramış, paraya çevrilmiş, ertelenmiş, zaman aşımına uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilâs, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflâs gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlâk kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, suç işlemek için teşekkül oluşturmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adlî kovuşturmaya tâbi olmamak.
  • Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak,
  • Yaş yönünden; Polis Kolejine Giriş Sınavının yapıldığı yılın 01 OCAK tarihi itibariyle 16 yaşından gün almamış olmak,
  • Öğrenime ara vermemiş olmak,
  • Lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak,
  • İlköğretim okulunu üç (3.00) ve daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak ( Polis Kolejine Giriş Sınavında aranır)
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir okuldan, ahlâki veya disiplin sebebi ile çıkarılmamış olmak.
  • İlköğretim okulu 8’inci sınıf öğrencisi olmak.
 
Polis Kolejine girecek öğrenciler Polis Kolejine Giriş Yönetmeliği ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde aranan şartları taşımak zorundadırlar. 1.3. BAŞVURU ÜCRETİ VE BANKA İŞLEMLERİ Başvuru ücreti ve Banka işlemleri ile ilgili yapılacak işlemler 2012 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi-Seviye Belirleme Sınavı (SBS) e-Başvuru Kılavuzunda belirtilen hükümler doğrultusunda yürütülecektir. Polis Koleji giriş sınavına başvuru için herhangi bir ücret yatırılmayacaktır. 1.4. BAŞVURU İŞLEMLERİ Polis Kolejine girmek isteyen adaylar öğrenim gördükleri okullardan 05-23 Mart 2012 tarihleri arasında Polis Koleji için başvuruda bulunacaktır. Öğrencinin polis koleji başvurusu öğrenim gördüğü okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Şehit Çocuğu, Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrosunda Görevli iken Eceli ile Vefat Edenlerin Çocukları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Görev (Vazife) Malulü Çocuğu olanlar Polis Kolejine başvuru yapmak istiyorsa başvuru ekranında aşağıdaki seçeneklerden kendine uygun olanı işaretleyecektir. Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda halen çalışmakta olan ve emekli personel çocukları şıklarda işaretleme yapmayacaktır.
  • Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Şehit Çocuğu Olanlar,
  • Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrosunda Görevli iken Eceli ile Vefat Edenlerin Çocuğu Olanlar,
  • Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Görev (Vazife) Malulü Çocuğu Olanlar, Aday, bilgilerini kontrol edecek ve okul müdürlüğü elektronik onaylama yapacaktır.
Elektronik onaylamadan sonra başvurunun 2(iki) adet çıktısı alınarak veliye incelettirilip, imzalatılıp teslim edilecek ve 1 (bir) nüshası da okul müdürlüğünde saklanacaktır. Başvurunun elektronik ortamda hatasız, eksiksiz, e-başvuru kılavuzuna uygun yapılması gerekmektedir. Bu konuda sorumluluk ilgili OKUL MÜDÜRLÜĞÜ ve ADAYIN VELİSİNE ait olacaktır.
 
1.5. BAŞVURUNUN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR Başvurular;
  1. Aday 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavına başvuru yapmaması,
  2. e- Okul sistemindeki aday bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki olması,
  3. Öğrenim gördüğü okula Polis Koleji için başvuru yapmamış olması ve elektronik ortamda okul müdürü tarafından onaylanmaması,
  4. Aday SBS ücretini belirtilen sürede bankalardan birine yatırmaması (başvuru ücretinden muaf olan adaylar hariç)
  5. Öğrenci sınav ücretini başka bir hesaba ya da yanlış sınav hesabına yatırmışsa,
  6. Yurt dışından başvuru yapan öğrencilerin belgelerinde eksiklik olması durumunda da başvuru geçersiz sayılacaktır.
1.6. İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN VE OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER Milli Eğitim Müdürlüklerinin ve okul müdürlüklerinin yapacağı işlemler 2012 yılı MEB Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi – Seviye Belirleme Sınavı (SBS) e-Başvuru Kılavuzunda belirtilen hükümler doğrultusunda yürütülecektir. 1.7. SINAV GİRİŞ BELGESİ Polis Koleji Sınav Giriş Belgesi ile ilgili işlemler 2012 yılı MEB Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi – Seviye Belirleme Sınavı (SBS) e-Başvuru Kılavuzunda belirtilen hükümler doğrultusunda yürütülecektir. 1.8. SINAV UYGULAMASI Sınav uygulaması 2012 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi-Seviye Belirleme Sınavı (SBS) e-Başvuru Kılavuzunda belirtilen hükümler doğrultusunda yürütülecektir. 1.9. SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ Ortaöğretim yerleştirme puanına göre Polis Kolejine Giriş Sınavina katılacak adayların belirlenmesi sonucunda erkek ve kız adayların sıralaması ayrı ayrı yapılacaktır. Sınav değerlendirmesiyle ilgili işlem basamakları 2012 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi-Seviye Belirleme Sınavı (SBS) e-Başvuru Kılavuzunda açıklanmaktadır. 1.10. SINAV SONUCUNUN BİLDİRİLMESİ Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar 13 Temmuz 2012 tarihinden itibaren aday T.C kimlik numarasıyla http://www.poliskoleji.k12.tr,        http://www.egm.gov.tr,       http://www.meb.gov.tr        ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinden ilanen duyurulacaktır. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.
 
Adayların sınav sonuçlarını ve ilgili duyuruları, belirtilen adreslerden sürekli olarak takip etmeleri gerekmektedir. Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubelerine gönderilecek olup, başarılı adaylar sınav sonucunu öğrendikten sonra en geç 20 Temmuz 2012 tarihine kadar nüfus hüviyet cüzdanı ile mesai saatleri içerisinde İl Emniyet Müdürlüklerine başvuruda bulunacaklardır. 1.11. POLİS KOLEJİNE ALINACAK ADAY ÖĞRENCİLERİN DAĞILIMI Koleje alınacak kız ve erkek öğrenci sayısı Emniyet Teşkilatının ihtiyacı ile Kolejin kapasitesi dikkate alınarak Genel Müdürlükçe Polis Kolejine Giriş Sınavından önce tespit edilir. Kız öğrenciler eğitim ve öğretimlerini Ankara Polis Kolejinde yaparlar. Ortaöğretim yerleştirme puanına göre en yüksek puandan en düşük puana doğru o yıl Koleje alınacak öğrenci sayısının on katı kadar aday başarılı sayılır. Ancak Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi öncesinde Koleje başvuru sayısı dikkate alınarak bu sayı Kolej Müdürünün teklifi ve Genel Müdürün onayı ile yirmi katına kadar arttırılabilir. Ortaöğretim yerleştirme puanına göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi için yapılacak değerlendirme sonucunda erkek ve kız adayların sıralaması ayrı ayrı yapılır. 1.12. SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili işlem basamakları, 2012 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi-Seviye Belirleme Sınavı (SBS) e-Başvuru Kılavuzunda belirtilen hükümlere göre yapılacaktır. 1.13. SINAV İTİRAZLARI Sınav itirazlarıyla ilgili açıklamalar 2012 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi-Seviye Belirleme Sınavı (SBS) e-Başvuru Kılavuzunda belirtilen hükümlere göre yapılacaktır.
 
II. BÖLÜM
  POLİS KOLEJİ GİRİŞ SINAVI ÖNCESİ BİLGİLENDİRME 2.1. POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVI ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER VE İSTENİLEN BELGELER Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların, başarı sıralaması Ortaöğretime yerleştirme puanına göre yapılacaktır.
  • Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar internet adreslerinden ilanen duyurulduktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubelerine başvuracaklardır,
  • Başarılı olan adaylar Polis Koleji e-başvuru kılavuzunda Ek-1’deki Öğrenim Durum Belgesini bilgisayar çıktısı olarak alacak, 2011–2012 eğitim-öğretim yılında en son öğrenim gördükleri Okul Müdürlüklerine 13 Temmuz – 20 Temmuz 2012 tarihleri arasında doldurup onaylattıktan sonra Ankara’da yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavı Mülakat aşamasına getireceklerdir.
Öğrenim Durum Belgesini getirmeyen adaylar mülakat sınavına alınmayacaklardır.
  • Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar il emniyet müdürlükleri eğitim şubelerinde tebellüğ ettikleri belgelerle ve spor malzemeleri ile birlikte belirtilen tarihte Ankara Polis Kolejinde hazır bulunacaklardır.
  • Polis Kolejine Giriş Sınav aşamasında adayların T.C kimlik numarasız ve yıpranmış nüfus cüzdanları kabul edilmeyecektir.
  • Adaylar son 6 ayda çekilmiş 2 adet vesikalık (renkli) fotoğraf ve diploma fotokopisi getireceklerdir. Mülakat, beden eğitimi ve yazılı sınav aşamalarını geçerek intibak eğitimine katılmaya hak kazanan adaylar, intibak eğitimi için gelirken son 6 ayda çekilmiş 5 adet resim daha getireceklerdir.
2.2. POLİS KOLEJİNE GİRECEK ADAYLARDA ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI POLİS KOLEJİ GİRİŞ SINAVLARINDA BAŞARILI OLAN ADAY ÖĞRENCİLERE OKULUN DENETİM VE GÖZETİMİNDE TAM TEŞEKKÜLLÜ DEVLET HASTANELERİNDEN SAĞLIK KURULU RAPORU ALDIRILIR. POLİS KOLEJİNE ALINACAK ÖĞRENCİLERDE GÖRME HER İKİ GÖZDE AYRI AYRI İHTİLAFSIZ TAM (GÖZLER DERECESİZ “HER İKİ GÖZDE SIFIR (0) DERECE”) OLACAKTIR. Adayların, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen SAĞLIK ŞARTLARINI taşımaları gerekmektedir. NOT: Polis Kolejine Giriş Sınavı mülakat aşamasında Polis Kolejine Giriş Yönetmeliği ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre adayın; konuşma düzgünlüğü, fiziki görünüşü, kendine güven derecesi, kavrama ve ifade kabiliyeti, yüzde ve görünen yerlerde eşgal belirleyici iz, ağız, diş ve çene yapısındaki bozukluk ve gözlerin kusursuz (görme her iki gözde ihtilafsız tam olacak) olması gerektiğinden mülakat sınavında ve sonrasında aday öğrencilere aldırılacak olan sağlık kurulu raporunda elenmemeleri için başvurular esnasında sağlık ile ilgili kısımları göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.
 
2.3. POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVI Polis Kolejine öğrenci alımının ikinci aşaması olan ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınav aşaması ile ilgili olarak; Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, 23–27 Temmuz 2012 tarihleri arasında Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacaklardır.
POLİS KOLEJİ GİRİŞ SINAVI TAKVİMİ
MÜLAKAT SINAVI 23–24-25 Temmuz 2012
saat:08:00
BEDEN EĞİTİM SINAVI 26 Temmuz 2012
saat:08.00
YAZILI (TEST) SINAV 27 Temmuz 2012
saat:10.00
  NOT: Polis Kolejine Giriş Sınavında başarılı olan aday öğrenciler puan ve tercih durumuna göre Polis Kolejine yerleştirilecektir Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar ayrıca; Ankara Polis Kolejinde Mülakat, Beden Eğitimi ve Yazılı Sınav olmak üzere 3 ayrı sınava tabi tutulacaktır. 1.Mülakat Sınavında; Adayın konuşma düzgünlüğü, fiziki görünüşü, kendine güven derecesi, kavrama ve ifade kabiliyeti değerlendirilecektir. Mülakat sınavında adaylar yanlarında şort getirecektir. Mülakat sınavında başarılı olan adaylar, beden eğitimi sınavına alınacaktır. 2.Beden Eğitimi Sınavında; Mülakat sınavında başarılı olan adaylar, Ek 2de örneği yer alan belirlenen bir parkurda; öne takla, sıçrama, şınav, slalom çubukları arasından geçerek koşma, mekik ve iki sağlık topu arasında el değdirerek koşma hareketlerini içeren beden eğitimi sınavına tabi tutulacaktır. Adaylar, 100 tam puan üzerinden en az 60 puan aldıkları takdirde başarılı sayılacaklardır. Polis Kolejine alınacak öğrencilerin beden eğitimi sınavı zamana karşı yapılacaktır. Açıklamalar ve değerlendirme tablosu Ek 2de gösterilmiştir. 3.Yazılı Sınavda; Matematik, Fen, Türkçe ve Dil Yeteneği, Sosyal ve Yabancı dil sorularından oluşan test usulüyle aşağıda belirtilen ağırlıklarda yazılı sınav yapılacaktır.
KONU
SORU SAYISI
Matematik
30
Fen Grubu
25
Türkçe ve Dil Yeteneği
20
Sosyal Grup
15
Yabancı Dil
10
TOPLAM
100
  Emniyet Genel Müdürlüğünce görevlendirilecek Değerlendirme Komisyonu sorumluluğunda, yazılı sınav kâğıtları optik okuyucu ile bilgisayar ortamına aktarılarak değerlendirilecek ve ilan edilecektir. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden 1 yanlış cevap 1/3 doğru cevabı etkileyecek şekilde yapılacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda görevli iken şehit olanların, eceli ile vefat edenlerin veya vazife malullerinin çocuklarına Polis Kolejine Giriş Yazılı Sınavında aldıkları puanın % 5’i oranında puan eklenerek oluşan puan sıralamasına göre asıl ve yedek aday listeleri düzenlenir.
 
Polis Kolejine Giriş Sınavı başarı listesi ve aday öğrencilerin koleje yerleştirilmesi Polis Kolejine Giriş Yönetmeliği Başarı Listesinin Tanzimi başlıklı 16.maddesi hükümlerine göre “Polis Kolejinde yapılan yazılı sınavda en yüksek puandan başlanarak kız ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere başarılı olanların listesi, Değerlendirme Komisyonunca asıl ve yedek olarak düzenlenir ve duyurulur. Puanların eşitliği hâlinde, sırası ile beden eğitimi sınav puanı, matematik, fen, türkçe ve dil yeteneği, sosyal ve yabancı dil grupları puanları öncelik için dikkate alınır. Bunda da eşitlik olması halinde yaşları küçük olanlar tercih edilir. Yine de eşitlik olması halinde kur’a ile belirlenir. Başarı listesi, o yıl Emniyet Genel Müdürlüğünce tespit edilen, Polis Kolejine alınacak öğrenci sayısı kadar asıl ve bu sayının iki katı kadar da yedek adaydan meydana gelir. 2.4. YAZILI SINAVIN UYGULANMASI
  • Mülakat ve Beden Eğitimi Sınavında başarılı olan adaylar 27 Temmuz 2012 günü Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan yazılı sınava katılacaklardır.
  • Polis Kolejine giriş yazılı sınavı saat 10:00’da başlayacağından adaylar 08:45’ten itibaren sınav salonlarına, polis kolejine giriş sınavı kimlik kartı ve nüfus cüzdanı kontrol edilerek alınacaktır.
  • Adaylar yazılı sınava gelirken yanlarında nüfus cüzdanı, sınav giriş belgesi, kurşunkalem, kalemtıraş ve silgi bulunduracaklardır.
  • Kimlik belgeleri yanlarında olmayan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.
  • Öğrenciler, sınav salonlarına yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatlerle sınava alınmayacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarını ihlal ettiği için tutanakla geçersiz sayılacaktır.
  • Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 30 dakikadan sonra geç kalan adaylar sınav salonlarına alınmayacaklardır. İlk 45 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecektir.
  • Soru kitapçığının A ve B olmak üzere iki ayrı türü olup, öğrenci A kitapçığını kullanıyorsa cevap kağıdında kitapçık türü bölümünün A yuvarlağını, B kitapçığını kullanıyorsa B yuvarlağını işaretleyecektir. Salon görevlileri de doğru işaretlemenin yapılmasını kontrol edeceklerdir.
  • Adaylar soru ve cevap kağıtlarını, kimlik belgelerindeki bilgilere uygun olarak kurşunkalemle dolduracaklardır.
  • Yazılı sınav bitiminde soru kitapçıkları cevap kağıdı ile birlikte görevlilere teslim edilecektir.
  • Kurallara uymadığı tespit edilen öğrencilerin sınavı tutanakla iptal edilecek ve sınava devam etmelerine izin verilmeyecektir. Bu konuda yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır.
2.5. YAZILI SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ
  1. Her öğrencinin cevap kağıdı 1 optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulmaktadır.
  2. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden 1 yanlış cevap 1/3 doğru cevabı etkileyecek şekilde yapılacaktır.
  3. Başarı listesi yapılarak en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması yapılarak, Emniyet Genel Müdürlüğünce sayıca belirlenecek olan kontenjan sayımız kadar asil, iki katı kadar yedek aday başarılı sayılır.
 
2.6. POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVININ GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR
  1. Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinin 7’nci maddesinde ve e kılavuzun 1’inci bölüm 2’nci maddesinde belirtilen şart ve nitelikleri taşımadıkları sonradan anlaşılanlar,
  2. Sınav komisyonuna eksik bilgi vererek, kendisi hakkında aykırı bilgi ve belge sunanlar,
  3. Sınavlardan önce kendisinden istenilen bilgi ve belgeleri sınav komisyonuna ibraz edemeyenler,
  4. Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava giren adaylar,
  5. Herhangi bir adaydan ya da dokümandan aday tarafından kopya çekildiğinin salon görevlilerince tespit edilenler,
  6. Geçerli kimlik belgesini ve sınav giriş belgesini ibraz edemeyenler,
  7. Adayın yerine başkasının sınava girdiği anlaşılanlar,
  8. Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınavda yanında bulunduran adaylar,
  9. Sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında aday-adayların sınavları geçersiz sayılır.
2.7. YAZILI SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ Polis Kolejine Giriş Yazılı Sınav sonuçları, en geç 28 Temmuz 2012 Cumartesi günü Polis Koleji Müdürlüğünde ilan edilecek ve www.poliskoleji.k12.tr, www.egm.gov.tr internet adreslerinden adaylara ayrıca duyurulacaktır. Yazılı (test) sınavına girmeye hak kazanan bütün adaylara; yapılacak yazılı sınav sonrasında en yüksek puandan en düşük puana doğru yapılacak sıralama neticesinde; intibak eğitimine katılacak adaylar sayıca Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek ve bu adayların 31 Temmuz 2012 Salı günü saat 18.00’a kadar İntibak Eğitimine gerekli malzemeler ile birlikte katılacakları ilanen tebliğ edilecektir. 2.8. SINAV İTİRAZLARI
  1. Mülâkat sınavının sonucunda sınav komisyonuna yapılan itirazlar kabul edilmez.
  2. Yazılı sınav sonucunda kesin aday listelerinin ilanını takip eden 48 saat içerisinde bu listelere ilişkin itirazlar Polis Koleji Müdürlüğüne yazılı olarak yapılır. İtirazlar Sınav Değerlendirme Komisyonu tarafından en geç 24 saat içerisinde incelenir ve sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilir.
  3. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da çıkarılan, adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.
  4. İtirazların cevaplanmasında Ankara Polis Koleji Müdürlüğü gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınır.
  5. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmaz.
  6. Faksla yapılan itirazlar kabul edilmeyecektir.
 
2.9. POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVINDA BAŞARILI OLAN ADAYLARIN SINAVLAR SONRASINDA YAPACAKLARI İŞLEMLER 2.9.1.Başarılı Adayların İntibak Eğitimine Alınması Polis Kolejine Giriş Sınavlarına katılan ve sınav sonucunda başarılı olan adaylar kendilerine ilanen duyurulacak tarihte Ankara Polis Koleji’nde intibak eğitimine alınacaktır. Sınav sonunda başarılı olan adayların sınav sonucunun ilan edilmesini müteakip intibak eğitimine alınacak olması nedeniyle, adayların sınav için gelirken sınavdan sonra en çok 20 gün süreyle Ankara’da kalacak şekilde hazırlıklı gelmesi gerekmektedir. Koleje girmeye hak kazanan adaylar Genel Müdürlükçe tespit edilecek takvime göre Polis Kolejinde en çok 20 gün süre ile intibak eğitimine alınırlar. İntibak eğitimi başlama tarihi kendilerine ilânen tebliğ edilmesine rağmen 3 gün içinde eğitime katılmayan adaylar, haklarından vazgeçmiş sayılırlar ve yerlerine sıradaki yedek adaylar çağrılır. Tebliğ tarihinden itibaren 3 gün içerisinde gelmeyen yedek adaylar da haklarından vazgeçmiş sayılır ve yerine sıradaki adaylar çağrılır. İntibak eğitiminde adayların beslenme ve barınma giderleri Polis Koleji Müdürlüğünce sağlanır. İntibak eğitiminde adayların, Polis Kolejine intibak ve uyum süreçleri gözlenecek ve sağlık yönünden Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde aranılan şartları taşıyıp taşımadıkları Polis Koleji Müdürlüğünün aldıracağı ve işlemlerini takip edeceği sağlık raporu ile sağlık durumları tespit edilecektir. Yapılan sağlık kontrolleri sonucunda Polis Koleji öğrencisi olur“ raporu alan adaylar, Polis Kolejine geçici kayıt yaptırmaya hak kazanacaktır. 2.9.2 Adayların Geçici Kayıtlarının Yapılması İntibak eğitiminin sonunda sağlık yönünden “Polis Koleji Öğrencisi Olur” raporu alan adaylar, Kolejin eğitime başlama tarihinden en çok bir hafta öncesine kadar ailelerinin yanına gönderilir. Kolejde hazır bulunma tarihi, öğrencilere tebliğ olunur. Kolejde eğitime başlayacak öğrenciler istenilen belgeleri getirmek zorundadırlar. Aday öğrenciler istenilen belgeleri getirdikten sonra 2012–2013 eğitim ve öğretim yılı için Polis Kolejine geçici kayıt yaptırmaya hak kazanırlar.
 
EK
1
ÖĞRENİM DURUMU BELGESİ
OKULUN :
İLİ : İLÇESİ : TELEFONU/FAKSI  : ADRESİ : ÖĞRENCİNİN                                                                                   :
Bu Bölüme Öğrencinin
Son Altı Ay İçerisinde Çekilmiş Vesikalık
Fotoğrafı Yapıştırılacak ve Okul Müdürlüğü Tarafından Mutlaka Mühürlenecektir.
TC KİMLİK NUMARASI                  :...............................................
ADI  :
SOYADI :
BABA ADI :
NUMARASI :
YABANCI DİLİ :
DOĞUM YERİ VE TARİHİ               :                             /......................................
OKULU BİTİRDİĞİ TARİH             :....................................................................
İLETİŞİM BİLGİLERİ                      (EV)    :.............................................................
TELEFONU                                      : ............................................................
AĞIRLIKLI YIL SONU BAŞARI PUANI-NOTU : 6 Sınıf................................, 7.Sınıf..................................., 8.Sınıf...................................
POLİS KOLEJİ MÜDÜRLÜĞÜNE
ANKARA Yukarıda açık kimliği ve fotoğrafı bulunan öğrencimizin 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılı devamlı öğrencimiz olduğunu, Haziran döneminde 8. Sınıfı bitirdiğini, başka bir okuldan herhangi bir sebepten çıkarılarak okulumuza kaydedilmiş öğrenci durumunda bulunmadığını tasdik ederim. .../...../2012 İmza – Mühür Okul Müdürünün Adı Soyadı
BU SAYFAYI POLİS KOLEJİ GİRİŞ SINAVINA KATILMAYA HAK KAZANDIĞINIZ TAKDİRDE OKUL MÜDÜRLÜĞÜNE ONAYLATINIZ.
 
 
 
 
EK-2-b sema
POLİS KOLEJİNE ALINACAK ÖĞRENCİLER İÇİN BEDEN ĞİTİMİ SINAV ESASLARI
Polis Kolejine alınacak öğrencilerin beden eğitimi sınavları, aşağıda belirlenen istasyondan oluşan parkurda zamana karşı yapılacaktır. Adaylar, 100 tam puan üzerinden en az 60 puan aldıkları takdirde başarılı sayılacaklardır. Adaylar sırasıyla; 1.İSTASYON ÖNE TAKLA : Başlama noktasından 2 metre koşarak çıkan aday yer minderinden öne doğru bir düz takla atacaktır. 2.İSTASYON SIÇRAMA      : 1.istasyon hareketini tamamlayan aday 6 metre koşarak 20 cm yükseklikte maksimum 4 cm çapındaki engel üzerinden erkekler 7 (yedi), kızlar 5 (beş) kez ayakları ile sağa sola sıçrama hareketi yapacaktır. 3.İSTASYON ŞINAV           : 2.istasyon hareketini tamamlayan aday 6 metre koşarak vücudunun hiçbir yerini dışarı çıkarmadan, vücudunu dik vaziyette tutarak sadece kollarını açmak ve kapamak sureti ile erkekler 7 (yedi), kızlar 5 (beş) adet şınav yapacaktır. 4.İSTASYON SLALOM ÇUBUKLARI ARASINDAN GEÇEREK KOŞMA : 3.istasyon hareketini tamamlayan aday 4 metre koşarak 1’er metre arayla konulmuş 7 adet slalom çubukları arasından sağa ve sola manevralarla koşarak geçecektir. 5.İSTASYON MEKİK : 4.istasyon hareketini tamamlayan aday 4 metre koşarak mindere sırt üstü yatacak, bacakları mindere 90 derece açıyla ayakları yere düz basmış durumda elleri serbest pozisyonda olacak şekilde omuzlarını yerden 50 cm kadar kaldırmak suretiyle baş ve omuzları tekrar yere koyarak erkekler 7 (yedi), kızlar 5 (beş) kez mekik hareketi yapacaktır. 6.İSTASYON İKİ SAĞLIK TOPU ARASINDA EL DEĞDİREREK KOŞMA: 5.istasyon hareketini tamamlayan aday 8 metre koşarak 7 metre aralıkla konulmuş iki sağlık topuna üçer kez olmak üzere toplamda 6 kez elini değdirecek ve sonrasında 3 metre koşarak parkuru tamamlayacaktır. Koşunun bittiği yerde kronometre ile tespit edilecek süre adayın puanının belirlenmesinde kullanılacaktır.
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ
ZAMAN
PUAN
ZAMAN
PUAN
33 Saniye
100 Puan
47 Saniye
75Puan
34 Saniye
100 puan
48 Saniye
70 Puan
35 Saniye
100 Puan
49 Saniye
65 Puan
36 Saniye
100 Puan
50 Saniye
60 Puan
37 Saniye
100 Puan
51 Saniye
55 Puan (BAŞARIZ)
38 Saniye
100 Puan
52 Saniye
50 Puan (BAŞARIZ)
39 Saniye
100 Puan
53 Saniye
45 Puan (BAŞARIZ)
40 Saniye
100 Puan
54 Saniye
40 Puan (BAŞARIZ)
41 Saniye
100 Puan
55 Saniye
35 Puan (BAŞARIZ)
42 Saniye
100 Puan
56 Saniye
30 Puan (BAŞARIZ)
43 Saniye
95 Puan
57 Saniye
25 Puan (BAŞARIZ)
44 Saniye
90 Puan
58 Saniye
20 Puan (BAŞARIZ)
45 Saniye
85 Puan
59 Saniye
15 Puan (BAŞARIZ)
46 Saniye
80 Puan
60 Saniye
10 Puan (BAŞARIZ)
 
 
POLİS KOLEJİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
  POLİS KOLEJİ TARİHÇESİ Ankara Polis Koleji, lise derecesinde eğitim ve öğretim yapmak üzere 15.06.1938 tarihinde Atatürk’ün direktifleri ile kurulmuş, Anıttepe’deki Polis Enstitüsü binasında faaliyete geçmiştir.1979 yılında yabancı dil gereksinimi duyulup hazırlık sınıfı konularak eğitim süresi dört yıla çıkarılmış olup, 2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığının orta öğretim kurumlarındaki hazırlık sınıfını kaldırması ile birlikte Polis Koleji Müdürlüğü de hazırlık sınıfını kaldırarak 4 yıllık eğitime geçmiştir. Müfredatı geliştirilerek Anadolu Lisesi statüsünde ve fen alanında eğitim yapmaya başlamıştır. MİSYONUMUZ Okulumuzun misyonu; Emniyet Teşkilâtına orta ve üst kademe amir yetiştiren Polis Akademisine veya Emniyet Teşkilâtının ihtiyaç duyacağı branşlarda fakülte ve yüksek okullara kaynak sağlamaktır VİZYONUMUZ Okulumuzun vizyonu; Emniyet Teşkilatına, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, vatanını ve mesleğini seven, disiplin anlayışını küçük yaşlardan itibaren alışkanlık haline getirmiş, bir yabancı dili çok iyi derecede bilen, ikinci yabancı dili kendini ifade edebilecek seviyede bilen, sağlıklı bir bünyeye sahip, hayat boyu spor yapma bilincini kazanmış, bilgisayar kullanmayı çok iyi bilen, güzel konuşan, güzel yazan, iyi ahlak sahibi, çalışma disiplinini kazanmış, yeniliklere açık, sürekli olarak kendisini yenileyen, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve vizyon sahibi öğrenciler yetiştiren bir okul olmaktır. POLİS KOLEJİ’NİN KURULUŞ AMACI ve HEDEFLERİ Polis Koleji; lise derecesinde eğitim ve öğretim yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak parasız yatılı ve resmi üniformalı okullar olarak kurulmuştur. Polis Koleji Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Anadolu liselerinin fen bilimleri öğretim programını uygulayan bir Ortaöğretim Kurumudur. Polis Koleji Mezunları; Emniyet Teşkilatına orta ve üst kademe amir yetiştiren Polis Akademisinden mezun olduktan sonra Komiser Yardımcısı rütbesi ile Emniyet Teşkilatında çalışmaya başlamaktadırlar. Polis Koleji öğrencilerinin eğitim faaliyetleri amaç ve ilke bakımından Milli Eğitim Temel Kanunu hükümlerine uygun olarak yürütülmekte olup, öğrencilerin;
  • Atatürk İlke ve İnkılâplarına ve Anayasânın başlangıcında ifadesini bulan Türk Milliyetçiliğine bağlı; Türk Millî Eğitiminin millî, kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima üstün tutmaya çalışan, insan haklarına saygılı ve Anayasâda özellikleri belirlenen Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren kişiler olarak yetiştirilmesi,
  • Emniyet Teşkilatinın orta ve üst kademe amir ve yöneticilerini yetiştirmek amacıyla kurulan Polis Akademisi’nin öğrenci kaynağını oluşturmak üzere, meslek terbiye ve disiplin anlayışına küçük yaşlardan itibaren alıştırılması,
  • Beden, zihin, şahsiyet, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünce gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip kişiler olarak yetiştirilmesi,
  • Bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmek, birlikte iş görme alışkanlığını kazandırmak suretiyle hayata ve polislik mesleğine hazırlamak ve onları kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak şekilde millî birlik ve beraberlik içinde Türk Milleti ile polislik mesleğini yapıcı ve seçkin bir ferdi olarak yetiştirilmesi temel ilkedir.
 
POLİS KOLEJİ’NİN FİZİKİ DURUMU Modern bir çehreye sahip sınıf katlarında; 37 adet derslik, fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar, Self Access laboratuarları, resim ve müzik odaları bulunmaktadır. Yatakhane katlarında öğrencilerin dinlenmeleri için odalar ve en alt katında öğrencilerin de faydalandıkları çamaşırhane bulunmaktadır. Spor imkanları açısından; yüzme havuzu ve günümüz koşullarında yeniden düzenlenmiş kondisyon salonu bulunmaktadır. Ayrıca Kondisyon Salonu ile bağlantılı olan Havalı Tabanca Atış Poligonûnda Atış Takımı çalışmaktadır. Spor Salonunda basketbol, voleybol, hentbol, bedmington oynanabilmektedir. Bunların yanında bina dışında futbol, basketbol, voleybol sahaları ve tenis kortu mevcut olup, halı saha öğrencilerin kullanımına açıktır. Öğrencinin dinlenmesi için hazırlanan salonlarda; kantin, çay ocağı, televizyon ve DVD bulunmaktadır. Öğrenciler boş vakitlerinde dinlenme salonlarından faydalanabilecekleri gibi, satranç odası, kütüphane, bilardo, self Access, bilgisayar laboratuarlarını da kullanabilmektedirler. Sağlık hizmetleri olarak Başhekimlik bünyesinde iki diş hekimi bulunup öğrencinin sağlık problemlerini imkânlar dâhilinde giderirler. Tedavisi kurumda yapılamayacak öğrenciler hastaneye sevk edilirler, tedavi giderleri kurumca karşılanır.
 
1. ANKARA POLİS KOLEJİ İLETİŞİM BİLGİLERİ ANKARA POLİS KOLEJİ MÜDÜRLÜĞÜ TELEFONLARI VE İNTERNET ADRESLERİ  
Telefon                                    : 0 312
397
30
40
: 0 505
318
85
50
Faks                                          : 0 312
397
30
50
 
Demetevler İstikameti
 
 
İstanbul Yolu                                                                                              Çiftlik Kavşağı                                                 Ulus
 
 
 

Gazi Mahallesi İstikameti
Load disqus comments

0 Yorumlarınız