Para Kullanma Devri Bitti - Devir Retina Devri - Retina Taraması


Bosver parayı, bak yeterİngiltere'de bir okulda artık para kullanılmayacak. Öğrenciler retina okuyucusundan geçecek. Böylece burslular anlaşılmayacak
İNGİLTERE'NİN başkenti Londra'da bulunan Venerable Bede isimli okul, bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Zengin - fakir öğrenci ayırımına bir son vermek ve fakir öğrencilerin kendilerini kötü hissetmemeleri için, okulda artık para kullanılmayacak. Okul müdürü Ed Yates, yemekhanede, zengin öğrencilerin burslu olanların yanında paradan çok söz ettiklerini, fakirlerle alay ettiklerini; zaman zaman cüzdanlarından para çıkarttıklarını ve bunun diğerlerini çok üzdüğünü söyledi.
Bu nedenle, artık öğrenciler yanlarında nakit bulundurmayacak ve yemekhaneye girerken retina okuyucusundan geçecekler. Böylece hangi öğrencinin burslu olduğu anlaşılmayacak. Önümüzdeki Eylül ayında başlaması beklenen sistemin, öğrenciler okul kütüphanesinden kitap alırken uygulanacağı da belirtildi.
AYRIMCILIĞA KARŞI
Bu sistemin çok güvenli olduğunu ve öğrencilerin gözlerine hiçbir şekilde zarar vermeyeceğini söyleyen Yates, ayrıca "Bu bir James Bond filmi değil; bu uygulamayı farklı olmak için seçmedik. Sadece teknolojiden yararlanarak, öğrencilerimizin daha huzurlu ve mutlu bir ortamda bulunmalarını sağlamaya çalıştık" açıklamasını yaptı.
Yates ayrıca, bu sistemi İngiltere'de ilk uygulayan okul olacaklarını da sözlerine ekledi. 11 Eylül terör saldırılarının ardından ilk olarak Amerika'da San Francisco Havaalanı'nda kullanılmaya başlanın retina tarama sistemi, Almanya'nın Frankfurt Havaalanı'nda da tercih ediliyor.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız