Hızlı ve sağlıklı kilo vermenin en kısa yolu nedir? Kısa sürede kilo vermek

Güzel görünmek ve kendinizi harika hissetmeniz için doğru beslenmenin önemi inkar edilemez. Beslenmenizde dikkate almanız gereken hususlar ilk regl döneminde başlar, hamilelik, emzirme, menopoz ve osteoporoz dönemleriylez devam eder.

Şimdi, sağlıklı yaşamanın, zayıflamanın ve daha güzel görünmenin püf noktalarından bahsedelim:
Kalsiyum almayı önemseyin.

Kadınlar,erkeklere oranla daha fazla osteoroporoz riski taşıdıklarından sağlıklarını desteklemek için kalsiyum almaları çok önemlidir. Süt, peynir, yoğurt gibi ürünler kalsiyum bakımından zengin olmakla birlikte doymuş yağları da içermektedirler. Bu yüzden yağsız olan baklagiller,yeşil yapraklı sebzeler, fındık, fıstık, mercimek, fasulye, bezelye, brokoli , dereotu ve brüksel lahanası gibi sebzelerin seçilmesinde yarar vardır.
Kahvaltınızı aksatmayın.

Kahvaltı metabolizmayı hızlandırır ve atıştırmaları önler. Kahvaltınızı atlamamak ve güne iyi başlamak için hergün değişik ve sağlıklı menüler hazırlayabilirsiniz.
Öğünlerinizi atlamayın.

Öğünler arasını uzun tutmak yorgunluk ve açlığı artırır daha fazla kilo almamıza neden olur. Her 3-4 saatte bir şeyler yemek metabolizmayı canlı tutar ve aşırı yemeyi önler.
Kaslara dikkat.

Kas sağlığımızı korumak için D vitamini, kalsiyum ve mağnezyum açısından zengin besinlerle birlikte almakta yarar vardır.
Abur cuburları kesin.

Kilo almayı en çok artıran nedenlerin başında işlenmiş şekerli ve yağlı ara öğünlerdir. Bunun yerine doğal ve sağlıklı yağ içeren badem, fındık, ceviz ile şeker ihtiyacınızı karşılayacak kurutulmuş meyveleri elma, kayısı, erik seçebilirsiniz.
Bol lif içeren gıdalara yönelin.

Bulgur, tam buğday ekmek ve makarnalar, esmer pirinç, yulaf, tam tahıllı ekmekler ve muz gibi gıdalar serotonin (mutluluk hormonu) düzeyini artırır ve zengin lif içerikleriyle tokluk hissi verirler.
Sağlıklı yağları seçin.

Sağlıklı zayıflamanın en önemli besin kaynağı yağlardır. Kadınlık hormonu östrojenin yağ yapısında olduğunu da unutmayın. Zeytin ve zeytinyağı gibi doymamış yağlar, fındık, ceviz, badem ve balık gibi omega 3 yağ içeren gıdalar ile avokado da bulunan bitkisel yağlar sağlıklı yağlardır.
Yeterli miktarda demir alın.

Kansızlık özellikle regl dönemlerinde otaya çıkıyor ve demir eksikliğine neden oluyor. Bu dönemlerde baklagiller, yumurta sarısı, karaciğer, böbrek, balık, maydanoz, badem, fındık, ceviz , kuru üzüm ve diğer yeşil sebzeler yemekte fayda vardır.
Alkol ve kafeinden uzak durun.

Günde 2 kadehten fazla alkol alan kadınlarda osteoporoz riski yüksektir. Aşırı kafein tüketimi de kalsiyum kaybını artırıyor. Bu tür alışkanlardan ya vazgeçin ya da mümkün olduğunca sınırlamaya çalışın.
Bol bol su için.

Suyun sağlıklı yaşam için hayati derecede önemli bir besindir. Kilo vermeyi kolaylaştırarak zayıflamaya yardım eder. Su aynı zamanda güçlü bir detoks sağlayıcıdır. Sabah kalkar kalkmaz bir bardak ılık su ile güne başlarsanız gece boyunca üretilen toksit ve artık maddelerin vücuttan atılmasınını kolaylaştırırsınız.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız