Dündar'ın işten çıkarıldığı geçtiğimiz günlerde de iddia edilmişti. Kendisi de ABD merkezli Time dergisine verdiği bir röportajda üç haftadır yazılarını göndermesine rağmen hiçbirinin yayımlanmadığını söylemişti.
Dündar, kişisel web sitesine yazdığı yazıda işten çıkarılma sürecini anlattı:
“Başbakan'ın kürsüden söylediği "Batsın böyle gazetecilik" lafı, bir temenni değil, bir direktifti. Batırmak için seferber olan bakanların/danışmanların telefonları, patron katını bezdirmişti. Telefonlara kulak asmayanların, gereğini yapmayanların başına gelenler ortadaydı. Sonunda o baskılar sonuç verdi. Önce Derya gitti. Sonra ben... Enkazı Fikret devraldı.
Bugün öğleden sonra Erdoğan Demirören'den aldığım bir telefonla öğrendim, görevime son verildiğini... Epeydir bekliyordum; sürpriz olmadı. Konuşmanın içeriğini yazmam yakışık almaz... Nedenini artık herkes biliyor zaten... Ben, ilk değilim; son da olmayacağım. Mesleğe 30 yılını vermiş gazeteciler, Derya, Fikret, ben; önemli değiliz; önemli olan şu ki; sadece işimizi değil, bir mesleği yitirmenin arifesindeyiz. Bir araya gelene dek daha çok kurban vereceğiz.”
Milliyet Gazetesi’nde bundan iki gün önce de Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak görevden alınmıştı. Köşe yazarı olarak hala gazetede görevine devam eden Sazak’ın yerine Ankara temsilcisi Fikret Bila Genel Yayın Yönetmeni oldu.
Geçtiğimiz Mart ayında ise gazeteci yazar Hasan Cemal, yazılarının yayımlanmadığı gerekçesiyle Milliyet’ten ayrılmıştı.
0 Yorumlarınız