Antalya Kaş'a Nasıl Gidilir? Neler Yapılır ?

Arkadaşlar Merhaba

Sessiz sakin kafa dinlemek için tatil yapmak isteyenler için en ideal yerlerden biriside Antalya Kaş'tır.
Kaş'a genelde çiftler veya Kız kıza arkadaş grupları tercih etmektedir... Apachi diye adlandırılan kitle burada yok denecek kadar azdır :) sebebi Kaş'ta 1-2 tane ufak klub'ün olması bence :)

Şimdi Antalya Kaş'a Nasıl Gidilir?

Kaşa gitmek için Dalaman Hava Limanını Kullanmaızı Tecrih ederim. Buraya uzaklığı yaklaşık 160 KM.

Ayrıca Kaş'ın merkezinde bulunan Gar'a İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerden otobüs seferleride yapılmaktadır.

Dalaman'dan Kaşa Nasıl Gidilir?

Öncelik 2-3 Seçenecek var karşınızda

1. Fetihye Havaşlarına binip Fetiye otagarına geçebilir ( 10 Lira ) Ordan da Kaş otobüslerine binip ( 18 Lira ) Kaş otogarına gidebilirsiniz.

2. Gezi.net'in transfer araçları ( 35 Lira ) bir gün önceden rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Günde 3 gidiş - 3 dönüş seferi var. ( Detayları bilgi internet sitelerinden mutlaka tekrar alın, dönem dönem değişebiliyor)

3. Alternatif ise kalabalık gruplar için taksi, 7 kişilik taksiler 230 Lira gibi bir fiyata Dalaman hava limanın'dan Kaş'a gidebilirsiniz.



Kaş'ta neler yapılır

Kaş gerçekten çok ufak bir yer. Apart, pansiyonların olduğu sevimli bir köy. Tatiliniz boyunca hep aynı insanları görmeniz olagan :) Kaş'ta tavsiye edebileceğim yer ( Mare Nostrum Apart kesinlik çok yeni ve çok iyi )


Kaş'ta Nerelere Gidilir?

Öncelikle sayacak çok şey var ben 4 güne sığdırabildiklerimi anlatıyorum

Küçük çakıl plajındaki beachlere bir gününüzü ayırabilirsiniz. Derya Beach'i tavsiye ediyorum.( Günlük 20 lira minumum harcama yapmanız gerek ) ordaki pizzalardan kesinlikle yemelisiniz :)
Küçük çakılın denizide güzel çünkü kayaların altından kaynak suyu çıkıyor, su buz gibi ve tatlı :)




Kekova Tekne Turuna çıkabilirsiniz.( 60 Lira [bazı turların fiyatı farklı] ) Batık antik kenti gözlerinizle görebilirsiniz. Kekova adasında mutlaka ev yapımı dondurmaları tadın, çok başarılı.



Büyük çakıl plajında denize girebilirsiniz orasıda fena değil.

Kaş limanından kalkan gün içi seferlerle limanagzına gidebilir ve burada denize gidebilirsiniz. Orada da güzel Beachler var denizde güzel. Gidiş dönüş ( 12,5 Lira ) Limanagzından kaşa son dönüş 18:30

Mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi Kaputaj plajı, gerçekten çok başarılı, buralarda bir tesis olmadıgı için kendi imkanlarınızla Şemşiye vs getirmenizde fayda var.
Plaja iniz  çok keyifli ama çıkarken merdivenler sizi yoracaktır. :)

Safari turu yapabilirsiniz, keyifli ama yorucu olacaktır.

Özellikle dalış meraklısı iseniz mutlaka Kaş açıklarına bu sporu yapmanılısınız, çünkü Türkiye dalış için en uygun yerlerden birisi kaş. Fiyatı ( 60 Lira )

Adrenalin tutkunları için Yamaç paraşütü deneyimi yaşanmalı. Kaşın yüksek tepelerinden akdenizi izlemek paha biçilmez ( Yapmadım fiyat bilmiyorum (: )

KAş'ta ne yenir?

Öncellik bir kaç yer tavsiye edicem size

Zaika buraya mutlaka gidin, oçak başı tarzıyla gerçekten çok iyi işler çıkarıyorlar.
Mezelerini mutlaka deneyin. Özellikle tahinle yaptıkları bir meze çok iyiydi ( Meze fiyatları 8 lira )
Birde ana yemek olarak Çıtır Beyti'yi ve Şiş Çiğerleri öneriyorum. Fiyatlar makul 3 kişi yemek 100 lira hesap ödersiniz..



Enişte'nin yerinde mutalaka Tavuk Çorbası için.

Yukarda yazdığım gibi Derya Beach'in Kuşbaşılı Pizzaları çok iyi


Gece hayatı hiç yok dediysem okadarda değil :) Red Point ( Müzikleri çok iyi degil latin çalıyor ve 2013 müzikleri hiç yok :) , Queen Bar, No:11 size yeterde artar. Red Point'de gece 1den sonra rahat bir şekilde dans edebilirsiniz :) No:11'in kokteyleri güzel, sakızlı vodka mutlaka deneyin. Queen bar balkonu ve manzarsı olan güzel bir yer.



Kaş gerçekten çok ufak ve şirin bir yer, kafa dinlemeniz için ideal bir tatil yeri. Kaş'ta Yabancı Turist sayısı gerçekten çok az. Türkler'in yogun ilgi gösterdiği bir tatil yöresi, yani aklınızda başka planlar varsa şimdi onları usulca kenara bırakın :)
Load disqus comments

0 Yorumlarınız