Çamaşır Makinesi Nasıl Kullanılır?


Cihazın ilk kurulmasında dikkat etmemiz gereken konular:

Makinenizin giriş hortumunun ağzında 3/4 lük boru rekoru takılır. Bu yüzden bağlantı için ağzı 3/4 olan musluk kullanılmalıdır. Hortumla verilen su giriş süzgeçlerini takmayı unutmayın ve bu süzgeçleri belirli zamanlarda kontrol edin çünkü zaman içinde bu süzgeçler kireçlenebilir tortu birikebilir bunları temizlemeniz gerekmektedir.

Makinanız 1 ile 10 bar su basıncında sağlıklı çalışabilir. Bunun altında yada üstünde bir değerde cihazınızı çalıştırmayınız. Zarar verebilirsiniz.

Su giriş ve su çıkış hortumlarını mümkün olduğu kadar kısa olmasına dikkat edin.Uzun hortumlar kullanıldığında zaman içinde cihazınızın su alamaya yarayan vana manyetik ve su boşaltmaya yarayan pompa motorunu arıza yaptırta bilirsiniz.

Cihazınızın su boşaltma hortumunu yerden en az 60 cm en çok 100 cm arasında olan bir lavobaya takılmalıdır. Olanak varsa duvara askı bağlantısı da yapılabilir.

Makinanız 230 voltla çalışır. Fabrika çıkışında 2,3 kw güce göre 10 amperlik bir sigorta takılması gerekir. Pirizinizin toprak hatlı olmasına dikkat edin.

 *Yıkanacak çamaşırların hazırlanması::

Çamaşırları ayırırken, üzerindeki uluslar arası işaretlere dikkat edin.

Renkli ve beyaz çamaşırları kesinlikle birlikte yıkamayınız. Yeni renkli çamaşırlar ilk yıkamada boyayabilir.

Çamaşırların ceplerini kontrol ederek atınız.

Cihazınızda mutlaka matik deterjan kullanınız. Çünkü onların köpük oranları ayarlıdır. Çamaşırları köpük temizlemez.

 *Çamaşır makinemizin bakımı ve temizliği:

Yumuşak temizlik malzemeleri kullanınız.

Ovalama gerektiren yada soda ihtiva eden temizlik maddeleri cihazınızı çizebilir ve boyasının kabarmasına sebep olabilir.

Elektrikli bir cihaz olduğundan tazikli su kullanarak temizlemeyiniz.

Belirli bir süre sonra deterjan çekmecenizde deterjan artıkları kalır ve bunlar zamanla kararma yapar ve çamaşırlarınızda lekeler görebilirsiniz bunun için belli zamanlarda deterjan çekmecenizi yerinden çıkartarak temizleyiniz. Ve deterjan çekmecesini çıkarmış olduğunuz hazneyi de temizlemeyi ihmal etmeyiniz.
Load disqus comments

1 Yorumlarınız: