11. Sınıf Fizik 1. Dönem 3. Yazılı Soruları ve Cevapları

1- Düşey olarak yukarıya doğru atılan bir cisim 6 saniye sonra atıldığı yere düşmüştür. Cisim atıldığı yerden kaç metre yükseğe kadar çıkmıştır?
2- Kütlesi 900 kg olan bir otomobilin 300 m yarıçaplı, eğimli bir virajı 30 m/s hızla geçebilmesi için;
a- Virajın eğimini b- Otomobile etki eden merkezcil kuvvetin kaç N olduğunu bulunuz. ( g = 10m/s2)
3- Elektrik yükleri qA ve qB= -2q olan r ve 3r yarıçaplı A ve B küreleri birbirine dokundurulup ayrılınca A’nın yükü +2q oluyor. Buna göre, A’nın başlangıçtaki yükü qA kaç q’dur?
4- Negatif yüklü elektroskopa pozitif yüklü cisim yaklaştırılınca ne olur ?

5- Özdeş K, L, M kürelerinden K’nin elektrik yükü -4q, L’ninki ise +14q’dur. Üç küre aynı anda birbirlerine dokundurulup ayrıldıklarında her birinin yükü +3q oluyor. Buna göre M küresinin başlangıçtaki yükü kaç q’dur?

6- Birbirine dokunmakta olan nötr, r ve 2r yarıçaplı iletken kürelere “-“ yüklü K cismi şekildeki gibi yaklaştırılıyor. Bu durumda L ve M’nin yükleri oranı (qL/qM) kaç olur?

7- Dünya’da ağırlığı 800 N olan bir adamın, yarıçapı Dünya’nın yarıçapının yarısına, öz kütlesi de Dünya’nın öz kütlesinin 4 katına eşit olan bir gezegende kaç N olduğunu bulunuz.

8- Bir yerde saniyeleri vuran bir sarkacın uzunluğu 1 m’dir. Aynı yerde uzunluğu 4 m olan sarkacın periyodu kaçtır?
9- t = 0 anında hızı V0 = 4 m/s olan
m = 5 kg kütleli bir cisme etkiyen kuvvetin zamanla değişimi grafikte verilmiştir. Cismin 8 saniye sonunda momentumu ve hızı nedir?

10- Yükleri q1 ve q2 olan iki cisim arasındaki uzaklık d’dir. Yük miktarları yarıya indirilip arasındaki uzaklık 3 katına çıkarılırsa cisimlerin birbirlerine uyguladığı itme kuvveti önceki kuvvetin kaç katı olur ?
Load disqus comments

0 Yorumlarınız