Oğuz Haksever Kimdir?


Ntv'nin uzun süredir yayın koordinatörlüğünü yapmakta olan çok amaçlı gazeteci ve programcıdır.Asıl başarısı "ve insan"  ve "o an" adlı programlardır. Şu sıralarda Mehmet Barlas ile yorum farkı programını yapmakta. Bir zamanlar tartışma programlarının vazgeçilmez isimlerindendi..
Filistin’de Ramallah’taki Yahudi yerleşim yerleri de boşaltıldı. Yerleşimciler, son binanın yıkılması sırasında güvenlik güçlerine direndi. Bu da o direniş sırasında elde edilmiş “o” anlardan biri… Koca bir polis taburu tek bir kişiye yükleniyor. “O” anda genç kız, tek başına direniyormuş gibi görünüyor. Etrafta başka bir direnişçi yok. Zaten asıl hedefler o ötedeki dumanı tüten yapılar. Bu nedenle bir akıl dışılık sözkonusu. Bu insanlar, İsrail’in geçmişteki politikası uyarınca hiç hakları olmadığı halde bu yerlere yerleşmeye teşvik edildi. Sonra da uluslararası politik baskı sonucu yine İsrail Hükümeti’nin girişimi ve yargı kararıyla çıkarıldılar. Hasılı sadece “o” an değil “o” anın geçmişinde yatan hikaye de akıl dışı…

Yangın ve balık 
Avustralya’dan bir ‘o’ an. Arkada karanlığı bile aydınlatabilecek büyüklükte bir orman yangını görülüyor. Ancak fotoğraftaki balıkçı sanki arkasındaki olayın hiç farkında değil. O, ‘o’ andaki önceliğiyle meşgul. Büyük bir sükunet içinde noel yemeğinde yiyeceği balıkları tutuyor.

Ruh arindirma 
İspanya’da çekilen bir fotoğraf. Bu endişe verici görüntü aslında şaşırtıcı bir inanışın sonucu.. Saint Anthony için düzenlenen festival geleneklerine göre, ateşin içinden geçen atın ruhu arınırmış.


Iran’da siyasi durum İran’da, Anayasa Koruyucuları Konseyi’nin, reform yanlısı adayların milletvekili başvurularını reddetmesiyle başlayan kriz devam ediyor. Fotoğraftaki konuşmacı, reform yanlısı siyasetçilerden biri. Yanıbaşındaki kadın da belki ‘o’ anda salonda sessizliği sağlamaya çalışıyor ama ‘o’ an ülkedeki siyasi durumu da anlatabiliyor…
Load disqus comments

0 Yorumlarınız