Trabzon'un yöresel tatlarından Kara Lahana Kavurması tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
3 bağ karalahana
2 su bardağı barbunya
4-5 soğan
3-4 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
Pulbiber
Yapılışı:
Karalahanalar iri iri doğranıp kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlanır. Diğer tarafta 1 gece önceden ıslatılmış barbunya haşlanıp süzülür. Yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur. Üzerine lahana, barbunya ve sarımsak eklenir. 15 dakika pişirilir. Pulbiber ile servis yapılır.
3 bağ karalahana
2 su bardağı barbunya
4-5 soğan
3-4 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
Pulbiber
Yapılışı:
Karalahanalar iri iri doğranıp kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlanır. Diğer tarafta 1 gece önceden ıslatılmış barbunya haşlanıp süzülür. Yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur. Üzerine lahana, barbunya ve sarımsak eklenir. 15 dakika pişirilir. Pulbiber ile servis yapılır.
0 Yorumlarınız