11. Sınıf Fizik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları

X cismi 30m/s hızla düşey yukarı şekildeki gibi atıldıktan 1 saniye sonra Y cismi 45m/s hızla düşey yukarı yönde atılıyor. www.sorubak.com
X ve Y ilk defa yan yana geldiklerinde hızlarının büyüklükleri VX ve VY olduğuna göre oranı kaçtır? (Sürtünmeler önemsenmeyecektir.)



Yerden yatayla 600 açı yapacak şekilde eğik atılan cismin hız-zaman grafiği şekildeki gibidir.
Buna göre cismin menzil uzaklığını hesaplayınız. (g=10m/s2 ve sürtünmeler önemsenmeyecektir.)








Yatay yolda duran 5 kg kütleli bir arabadan, şekilde görüldüğü gibi bir cisim arabaya göre V =50m/s hızla fırlatılıyor. Bu anda araba F=50N’luk bir kuvvetle çekilmeye başlıyor.
Arabayla zemin arasındaki sürtünme katsayısı 0,4 olduğuna göre cisim yere düştüğü anda araba ile arasındaki uzaklık kaç metredir? (g=10m/s2 Sin37o=0,6 Cos37o=0,8 ve hava sürtünmesi önemsenmeyecektir.



















Su dolu bir havuzun yüzeyinden 180m yukarıdan serbest bırakılan bir cisim havuzun dibine vardığı anda hızı sıfır oluyor.
Cisim suya girdiği anda 4m/s2lik ivmeyle yavaşladığına göre havuzun yüksekliğini bulunuz. (g=10m/s2 sürtünmeler önemsenmeyecektir.)











Sürtünmelerin önemsenmediği ortamlarda, Şekil-I’de yerin çekim ivmesi g1, Şekil-II’de g2’dir. m1 ve m2 kütleli cisimler V1 ve V2 hızlarıyla atıldığında cisimlerin maksimum yükseklikleri eşit oluyor.
Buna göre cisimlerin menzilleri oranı kaçtır?












  Sürtünmelerin ihmal edildiği ortamda yerden h ve 4h yüksekliklerinden VK ve VL yatay hızlarıyla fırlatılan K ve L cisimleri şekildeki yörüngeleri izleyerek yere düşüyorlar.
Buna göre oranını hesaplayınız.









 
Load disqus comments

0 Yorumlarınız