Metehan Demir Kimdir?

Metehan Demir, 1969 yılında Edremit’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Edremit Lisesi ve İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 1990 yılında derece ile girdiği Hava Harp Okulu’ndan mezun oldu.
Metehan Demir, 1994’te Hava Kuvvetleri’nden ayrılarak Ankara’da İngilizce yayın yapan Turkish Daily News’de gazeteciliğe başladı. 1997-2003 arasında Hürriyet Gazetesi’nde Savunma ve Diplomasi haberlerinden sorumlu muhabir olarak çalıştı.
Metehan Demir, 2000’de Washington’da ’Amerikan Dış Politika Dinamikleri’ başlıklı 45 günlük sertifika programına katıldı.
Metehan Demir, 2003’te Chevening Bursu ile İngiliz Savunma Kraliyet Akademisi ve King’s College ortak master programı çerçevesinde Londra’ya gitti. Buradan, "Strateji, Diplomasi ve Savaş Taktiklerinin Günümüz Yönetimlerine Uyarlaması’ konulu ’Savaş Etüdleri’ yüksek lisans diplomasını aldı. 2003 Temmuz’unda dönüşünü takiben Kanal D Ankara Bürosu Haber Editörlüğü’ne getirildi.
Metehan Demir, bugüne kadar, Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice başta olmak üzere, İsrail Cumhurbaşkanı dahil bir çok önemli isimle röportajlar gerçekleştiren Metehan Demir aynı zamanda Türk-İsrail askeri ilişkilerinin detaylarının ortaya çıkarılması, 28 Şubat dönemi, Abdullah Öcalan’ın Suriye’den Moskova’ya kaçışının duyurulması ve Suriye Başkan Yardımcısı Abdülhalim Haddam’ın Öcalan’ın kaçışının perde arkasını anlattığı çok sayıda önemli habere imza attı. Bu sürede, yurtiçi ve yurtdışında birçok düşünce kuruluşunun toplantılarında konuşmacı olarak yer aldı.

"O ses kaydı montaj"
İnternete servis edilen ve AK Parti Milletvekili Egemen Bağış ile gazeteci Metehan Demir arasında geçtiği iddia edilen konuşmaya ilişkin konunun taraflarından açıklamalar geldi.

Bağış, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Farklı zamanlardaki konuşmalarımı montajlayıp eklemelerle tamamen çarpıtan aşağılık itibar cellatlarının saldırıları ile karşı karşıyayım. Sabah itibari ile hukuki yollardan bu ahlaksız iftira ve saldırılara karşı mücadelemi başlatacağım. Bu konuşmanın tamamını benim yaptığımı düşünerek incinen tüm iyi niyetli kardeşlerimden hassasiyetle özür dilerim. Peygamber Efendimize hakarete sessiz kalıp, bugün bana saldıranlara ise söyleyecek sözüm yok. Bu çete ile mücadelemiz elbet sürecek" dedi.

METEHAN DEMİR'DEN AYETLİ CEVAP

Metehan Demir ise, "Farklı zamanlarda Arapça konuşan Alman taklitleri dahil farklı konuşmalarımı gizlice dinleyip montajlayanları Allah'a havale ediyorum. İllegal yollarla insanları dinleyip onları haşa din düşmanı gibi gösteren haysiyet cellatlarının kimsenin Allah sevgisini ölçme hakkı yoktur. Yine de montajlı ifadeler dahil hassasiyet gösteren herkesten özür dilerim. Bu milletten de elbet bir gün birileri özür dileyecektir. 'Ey iman edenler, herhangi bir fâsık size bir haber getirirse, onu iyice tahkik edin, doğruluğunu araştırın'. 'Yoksa, gerçeği bilmeyerek, birtakım kimselere karşı fenalık edip sonra yaptığınıza pişman olursunuz. Hucurat Suresi 6.'" ifadelerini kullandı
Load disqus comments

0 Yorumlarınız