Koray Günter Kimdir?



Koray Günter (d. 16 Ağustos 1994, Höxter, Almanya) Türk-Alman futbolcu Süper Lig ekiplerinden Galatasaray forması giymektedir.

Futbola Spvgg Brakel takımında başlayıp, daha sonra Borussia Dortmund altyapısına geçti. 2008-09 sezonunun son maçında U-17 takımında ilk kez forma giydi. Sonraki iki sezonda U-17 ve U-19 takımlarında oynayıp, 2011-12 sezonunda yaşı itibariyle U-19 takımıyla devam etti.

4 Eylül 2010'da Azerbaycan ile oynanan Almanya U-17 Milli Takım hazırlık maçı ile ilk kez Almanya forması giydi. 2011 Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası elemelerinde kadroda yer alan isimlerdendi. İlk eleme turunda sadece 1 maçta son dakikalarda oyuna girse de ikinci eleme grubunda bütün maçlar ilk 11'de oynadı ve takımın şampiyonaya katılmasını sağlayanlardan oldu.
Turnuva kadrosuna çağırılan isimlerden olan futbolcu Almanya ile Avrupa ikinciliği yaşarken, forma giymediği ilk grup maçı dışındaki tüm maçlarda 90 dakika oynadı. Bu başarı ile FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan Almanya U-17 kadrosunda yer aldı. Bu turnuvada ise Dünya üçüncülüğü yaşarken, çeyrek finale kadar teknik direktör Steffen Freund'un ilk 11 tercihiydi. Çeyrek final ve yarı finalde forma giyemeyen futbolcu, üçüncülük maçının ikinci yarısında forma giydi. Defans olmasına rağmen attığı üç golle de üçüncülükte büyük katkısı bulundu.
17 Nisan 2012 tarihinde Almanya U-19 takımı forması giymeye başladı. U-19 Avrupa Şampiyonası elemelerinde şans bulsa da turnuvaya katılamadılar.

Load disqus comments

0 Yorumlarınız