Kolay Ev Baklavası Nasıl Yapılır?


  • 1 adet iri yumurta
  • yarım su bardağı mısırözü veya fındık yağı (arzuya göre 100 gr. kadar tereyağı kullanılabilir)
  • 1 su bardağı süt veya su-süt karışımı
  • yaklaşık 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • arasına: bir buçuk iki su bardağı kadar çok ufaltılmadan çekilmiş ceviz içi
  • ayrıca
  • 150 gr. tereyağı
  • 500gr. kadar buğday veya mısır nişastası
  • şerbet için:
  • 5 su bardağı tozşeker
  • 3 buçuk su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • merdane, arzuya göre oklava (şart değil), yuvarlak fırın tepsisi

Load disqus comments

0 Yorumlarınız