Brezilya Fönünün Zararları Nelerdir?

Brezilya fönünün zararları nedir? |  görsel 1

Brezilya fönü zararları: Brezilya fönü yan etkileri özellikle hamile bayanlara yapılması önerilmez ayrıca astım v.b. solunum yolu hastalığı olan kişilerinde yapması veya yaptırması sakıncalıdır. saç düzleştirmek için kalıcı fön iddiasıyla ortaya çıkan brezilya fönü adlı ürünü 30 dakika boyunca kullanan kuaförlerde ve güzellik salonlarında gerek kuaförlerde gerekse müşterilerde görülen burun kanaması, göz yanması gibi şikayetler üzerine yapılan laboratuar araştırmasına % 4.85 -% 10 arasında formaldehid maddesi kullanıldığı ortaya çıktı. %1 lik bir miktarın bile ciddi alerjik reaksiyonlara neden olduğu bilinen formaldehit, aynı zamanda çok şiddetli bir kanserojen madde ve toksin olarak biliniyor. ABD nin Oregon Üniversitesi'nde yapılan araştırmada Üretici firma her ne kadar formaldehit kullandığını inkar etse de olay ABD de basına yansıdı ve geniş yankı buldu. Kalıcı saç düzleştirmek isteyen arkadaşlara brezilya fönü konusunda dikkatli davranmalarını tavsiye ediliyor.

Brezilya fönü nedir: Brezilya fönü ürününün asıl adı brezilya keratinidir, piyasada çeşitli muadilleri bulunmaktadır bazı markaların kalitesiz ve sağlıksız olması nedeniyle bir çok problem yaşanmaktadır, piyasadaki brezilya fönü fiyatı markasına göre 200-750 tl arasında değişmektedir, kuaförler bu uygulamayı en kısa saçlarda 250 tl gibi fiyatla yapmaktadır.

Brezilya fönü faydaları: Sadece uzman kişilerce yapılması tavsiye edilir, işlemin uygulandığı saç daha parlak, daha yumuşak ve daha canlı olur, Brezilya fönü, kalıcı fön, kreatin ve teraphy isimleriyle bilinen 5-6 ay fön çekme derdi olmayan bir uygulama.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız