Serdar Gürler Kimdir? Hayatı, Futbol Kariyeri




1991 Fransa doğumlu olan genç forvet, yetiştiği kulp olan Schaoux'dan transfer olduğu Elazığspor'da bu sezon 26 maçta 8 gole imza attı.18 yaşaltı Milli Takım'dan 21 yaşaltına kadar 4 farklı kategoride ay yıldızlı formayı giyen Serdar'ın 11 milli maçta 3 golü bulunuyor.


Kulüp kariyeri 
2004 yılında henüz 13 yaşında iken Sochaux altyapısına giren Serdar bu kulübün altyapısında altı yıl forma giymiştir. Futbolcunun a takımda forma giydiği ilk ve tek maç olan Saint-Étienne maçı ise 10 Nisan 2010 tarihinde oynanmıştır. Bu maçtan yaklaşık altı ay sonra 2 Eylül 2010 tarihinde kulübü ile ilk profesyonel sözleşmesini imzalamış ve profesyonelliğe geçiş yapmıştır. 2011-12 sezonu başında Samsunspor ile antrenmanlara çıkan[3] futbolcunun satış opsiyonu da verilmek üzere Samsunspor'a kiralandığı iddia edilse de transfer gerçekleşmemiştir. 2012-13 sezonu başında ise Elazığspor ile üç yıllık anlaşma sağlamıştır.
Millî kariyeri 
Şimdiye dek Türk millî futbol takımında dört farklı kademede yer bulan Serdar bu dönemden önce Fransa'nın U-16 takımında da yer almış ve iki hazırlık maçında forma giymiştir.Türkiye adına forma giydiği ilk maç ise U-18 kademesinde 2 Aralık 2008'deki Fransa maçı olmuştur.Futbolcu, ilk resmî millî maçını ise U-21 kademesinde İrlanda'ya karşı oynamıştır. 2011 Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası elemeleri mücadelesi olan ve 7 Eylül 2010'da oynanan maça 66. dakikada dahil olan Serdar gol bulamamıştır.


(Radyospor)

Elazığspor Genel Menajeri Özgür Öztürk, "Serdar için Fenerbahçe ve  Beşiktaş'ın bir ilgisi var. Galatasaray'ın oyuncu için bir girişimi oldu. Çeşitli bilgiler ve fikirler Galatasaray ile paylaşıldı. Biz oyuncunun geleceğini çok önemsiyoruz. Kulüpler anlaşırsa Serdar'ın Galatasaray'da oynaması bizi de gururlandırır" dedi.



Load disqus comments

0 Yorumlarınız