Hayri Kozakçıoğlu Kimdir? Neden İntahar Etti


HAYRİ KOZAKÇIOĞLU KİMDİR?

Hayri Kozakçıoğlu, 1938'de Alaşehir'de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Mülki İdare Amirliği, Valilik, Kaymakamlık, Mülkiye Müfettişiliği, Başmüfettişlik, Erzurum Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Adana, Sakarya, Diyarbakır Valiliği, Olağanüstü Hal Bölge Valiliği, İstanbul Valiliği yaptı.

20' nci Dönem'de DYP'den İstanbul Milletvekili seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Kozakçıoğlu; 18 Nisan 1999 seçimlerinden sonra 21.dönem İstanbul milletvekilli olarak Meclis'e yeniden girdi.

İpekçi Suikastı'nın soruşturmasında polis müdürü olarak görev yaptı. Olağanüstü Hal Bölge Valiliği yaptığı dönemde, Kuzey Irak'tan göç eden Kürtler için gönderilen 2 milyar lirayı hesabına geçirmekle suçlandı.

Hayri Kozakçıoğlu söz konusu parayı 12 Ağustos 1991'de getirdiğini ve 18 Ocak 1993'te Bölge Valiliği'nin talebi üzerine geri gönderdiğini, parayı dönemin İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli'nin onayı ile aldığını söyledi.

Ancak Kalemli, bu olaydan haberi olmadığını ileri sürdü. O dönemde Hayri Kozakçıoğlu'nun Vakıfbank'taki kişisel hesabında 7 milyar lira olduğu ortaya çıktı, İçişleri Bakanı Gazioğlu bu paranın dondurulduğunu açıkladı.



Eski Olağanüstü Hal Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Sarıyer'deki evinde intihar etti. Olay, Kozakçıoğlu'nun eşinin kilitli kapıyı polise açtırmasıyla ortaya çıktı.
Kozakçıoğlu'nun saat 11.00 sıralarında kalbine tek el ateş ederek hayatına son verdiği öğrenildi. Villanın orta katındaki olay sırasında Hayri Kozakçıoğlu'nun eşinin de evde bulunduğu belirtildi.

Sabah saatlerinde eşinin bulunduğu odanının kilitli olmasından şüphelenen Sabire Kozakçıoğlu, durumu polise bildirdi. Kapı çilingir vasıtasıyla açıldığında Kozakçıoğlu'nun kalbine kurşun sıkarak intihar ettiği görüldü. Eşi Sabire Kozakçıoğlu, polise silah sesi duymadığı bilgisini verdi. 

Emniyet kaynakları da intihar vakasını doğruladı.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız