2013 Yeni Audi A3 Sedan Özellikleri, Video İzle

Audi, ilgiyle beklenen A3 Sedan modelinin dünya lansmanı Shangay Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi. Dinamik dört kapılı model, A3 model serisinin tüm güçlü yönlerini; hafif tasarımı sayesinde elde edilen düşük ağırlık, güçlü ve yüksek verimli motorlar, çok sayıda ve yüksek kalitede eğlence ve sürücü yardım sistemlerini sunuyor.

Audi, dünyanın en büyük segmenti olarak nitelendirilen kompakt sedan sınıfına çok güçlü bir oyuncuyla girdi. Yaz sonunda satışa sunulacak A3 Sedan’ın dünya lansmanı Shangay Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi.

A3 ailesinden esinlenen tasarım öğeleri dikkat çekici şekilde geliştirildi.

Sportif bir duruş sergileyen Audi A3 Sedan’daki her ayrıntı son derece hassas ve anlamlı. Klasik bir sedan ile coupé arasında kusursuz bir tasarıma sahip A3 Sedan’daki tornado çizgisi, tüm yan tasarım öğelerini öne çıkarıyor. Dört kapılı model, 2.64 metre dingil mesafesine ve 4.46 metre uzunluğa sahip.

Dört silindirli 1.4 TFSI motorla, sadece 1.205 kg (geçici veri) boş ağırlığa sahip A3 Sedan, alüminyum motor kaputu, yolcu kabinindeki birçok özel alaşımlı parçalar sayesinde düşük ağırlığa ve maksimum güce sahip.

Verimli motor ailesi önümüzdeki dönemde genişleyecek.

Audi A3 Sedan’da sunulan tamamen yeniden tasarlanmış motorlar doğrudan yakıt enjeksiyonu, yenilikçi termal yönetim, start-stop sistemi ve turbo şarj gibi ilerici teknolojilere sahip.

Bu anlamda A3 Sedan’da kullanılan 1.6 litrelik TDI motor 105 hp güç ve 250 NM tork üretiyor. 0’dan 100 km/sa hıza 10,9 saniyede ulaşan motor 195 km/sa maksimum hıza sahip. Ortalama yakıt tüketimi km başına 3.9 lt olan bu motor seçeneğinin CO2 emisyon değeri ise 102gram/km.

A3 Sedan’ın 1.4 TFSI motorlu versiyonu ise 140 hp güç ve 250 Nm tork üretiyor. Motor, düşük devirde isteğe bağlı olarak iki silindirin devre dışında kalmasını sağlayan COD (Cylinder on demand) sistemiyle donatılmış. 100 km'de sadece 4,7 litre yakıt tüketimi sağlayan bu versiyonun CO2 emisyonları ise km başına 109 gram. Hareketsiz halden 100 km/sa hıza sadece 8.4 saniyede ulaşan bu motor, 213 km/sa azami hıza sahip.

Motor seçeneğine bağlı olarak, manuel altı-ileri veya S tronic şanzımanla alınabilen A3 Sedan’da vites değişimleri direksiyon simidi üzerindeki kollarla da yapılabiliyor. Audi drive select sistemiyle S tronic şanzıman yakıt tüketimini azaltan verimlilik modunda serbest dönüş sağlayan bir fonksiyon da sunuyor.

Audi mühendisliğinin farkı

Audi A3 Sedan, son derece dengeli aks yükü dağılımı (yüzde 60 ön ve yüzde 40 arka, farklı motorlar için değişebilir) sağlayan şasi mühendisliğiyle bu sınıfın iddialı modeli olduğunu kanıtlıyor. Tüm motor seçeneklerinde ön tekerlek süspansiyonları biraz daha ileriye yerleştirilirken, arkaya doğru da 12 derecelik bir açı yapıyor.

MacPherson tasarımı ön süspansiyonların kullanıldığı A3 Sedan’da elektromekanik destekli direksiyon sistemi, çeşitli destek sistemleriyle birlikte en ideal sürüşü sunuyor. A3 Sedan’ın arka süspansiyonlarında, çelik traversi, yaylar ve amortisörler ayrı ayrı monte edilmiş. Ambition donanım ve S line seçenekleri ise daha sportif bir görünüm sağlamak amacıyla 25 mm kadar alçaltılmış.

İç tasarımda fark yaratan ayrıntılar

A3 Sedan’ın iç tasarımı da etkileyici detaylarla karakterize ediliyor. Yüzeyler son derece sade olarak tasarlanırken, uzun bir yay ön camın genişliğini ortaya koyuyor.

MMI işletim sistemi, orta konsola yerleştirilmiş hareketli ekran üstünden görüntülenebiliyor. Elektromekanik park freninin bir düğme ile etkinleştirildiği A3 Sedan’da direksiyon, üç veya dört kollu olarak alınabiliyor. Yine müşteri isteğine göre düz dipli, çok fonksiyonlu tuşları ve vites kulakçıklarına sahip direksiyon simidi de sipariş edilebiliyor. A3 Sedan’da ayrıca Ambition donanımda standart olarak sunulan ön spor koltuklar da seçenek olarak alınabiliyor.

Uzun dingil mesafesi sayesinde arkada oturan yolculara geniş alan ve rahat giriş keyfini sunan A3 Sedan, 425 litrelik bir bagaj hacmine sahip. Bu kapasite, isteğe bağlı olarak alınabilen katlanabilir arka koltuklar sayesinde daha da artırılabiliyor.

Model dizisi içinde yer alan kardeşleri gibi, A3 Sedan’da da yeni modüler eğlence sistemini (MIB) kullanılıyor. Sistemin en üstünde, DVD sürücü, kelime-ses kontrolü ve 64 GB depolama alanına sahip SSD sabit disk sunan MMI Navigasyon plus yer alıyor. Yüksek çözünürlüklü 7 inç ekran detaylı 3D grafik harita görüntüsü sunuyor.

Dijital radyo alıcısı (DAB +), uygun cep telefonlarına bağlantı imkanı sunan Audi Phone Box gibi eğlence bileşenlerinin de yer aldığı A3 Sedan, 705 watt gücünde 14 hoparlörlü 5.1 surround ses ve LED ışıklarla belirginleştirilmiş ön kapılardaki wooferları içeren Bang & Olufsen ses sistemine sahip.




Kaynak:otomobilgazetesi.com
Load disqus comments

0 Yorumlarınız