Justin Timberlake Kimdir? Hayatı


images (2)
Justin Timberlake Kimdir?
Justin Randall Timberlake 31 Ocak 1981 doğumludur.Çocukken Star Search adlı yarışma programına ve ardından, ileride grup arkadaşı olacak olan JC Chasez ile tanıştığı, Disney Channel'ın The New Mickey Mouse Club adlı televizyon programında yer aldı. Timberlake asıl şöhretini, Amerikalı iş adamı ve müzik yapımcısı Lou Pearman tarafından 1995 yılında boyband olarak finanse edilen 'N Sync ile yakaladı.
Grubun dağılmasının ardından solo kariyerine başladı ve 2002'de ilk albümü Justified'i çıkardı. Bu dönemde "Cry Me a River" ve "Rock Your Body" şarkıları birer hit oldu. İlk albümüyle yakaladığı başarıyı 2006'da çıkardığı FutureSex/LoveSounds albümüyle de devam ettirdi. Albümün ilk üç single çalışması ("SexyBack", "My Love" ve "What Goes Around.../...Comes Around") ABD'de bir numara oldu.
Kariyeri boyunca altı Grammy ve dört Emmy ödülü kazandı.Her iki solo albümü de dünya çapında yedi milyondan fazla sattı. Müzik dışında oyunculukla da ilgilendi, The Social Network, Bad Teacher,In Time ve Friends with Benefits filmlerinde önemli rollerde yer aldı. Bunların dışında kendi yapım şirketi Tennman Records'u, giyim markası William Rast'ı, Destino ve Southern Hospitality adlı restoranları kurdu.
Albümleri:
Justified 2002
FutureSex/LoveSounds 2006
The 20/20 Experience 2013
EP:
Justin & Christina 2003
Load disqus comments

0 Yorumlarınız