7 Temmuz 2013 Snoop Dogg İstanbul Konseri Nerede, Ne Zaman?



Urban & Hip-Hop Day
R&B ve Hip-Hop dahisi, 12 ödül ve 40'tan fazla adaylığı olan bir Pop Kültür fenomeni, aynı zamanda hip hop yıldızı West Coast rap efsanesi Snoop Dogg (bu aralar Snoop Lion olarak da anılan) kendine özgü tarzı onu en ünlü rap yıldızlarından biri yaptı. İlk kez Vodafone İstanbul Calling ayrıcalığı ile Türk hayranlarıyla buluşacak olan Snoop Dogg, akıllara kazınacak bir performans sergilemeye hazırlanıyor.
Vodafone Istanbul Calling, Vodafone’nun ana sponsorluk ve Garanti Bankası’nın resmi sponsorluk desteğiyle üç aya yayılan, İstanbul’un en uzun soluklu şehir festivali olmaya hazırlanıyor. Farklı müzik türlerindeki birçok dünya starının şehrin farklı bölgelerindeki mekanlarda sahne alacakları konserler, festivaller ve partilerle bu sene İstanbul’un ve Türkiye’nin kültür-sanat gündemine oturacak; Vodafone İstanbul Calling’in görkemli programını takip etmek için www.istanbulcalling.com ‘u takipte kalın!

SNOOP DOG:
12 ödül ve 40'tan fazla adaylığı olan bir Pop Kültür fenomeni, aynı zamanda hip hop yıldızı West Coast rap efsanesi Snoop Dogg (bu aralar Snoop Lion olarak da anılan) kendine özgü tarzı onu en ünlü rap yıldızlarından biri yaptı. Bir rap yıldızı, şarkıcı-söz yazarı, prodüktör, TV ve film yıldızı, başarılı genç futbol ligi kurucusu ve antrenörü ve sahne sanatları teknolojilerini en iyi şekilde kullanan Snoop Dogg hip-hop camiasının en önemli temsilcisi olarak gösteriliyor.

Dış görünümden dolayı annesi tarafından Snoop lakabını alan, Calvin Broadus (20 Ekim 1972 doğumlu), Long Beach, Kaliforniya’da büyüdü. Suç hayatından müzik yoluyla kaçış bulan Snoop, Warren G ile ev yapımı kasetler kaydetmeye başladı. Warren G aynı zamanda N.W.A.’den Dr Dre’nin üvey kardeşiydi, ve daha sonra Warren G kasetlerden birini Dre’ye verdi. Dre büyük ölçüde Snoop’un tarzından etkilenip beraber müzik yapmaya başladı.

Dünya çapında 30 milyondan fazla album satışı ve toplamda 35 stüdyo albümü kaydeden Snoop Dogg’un en iyi albümü Doggystyle olarak kabul edilir, ayrıca listelerde bir numara ve en çok satan album özelliğini taşır. 2011 yılında, onun klasik çıkış olarak kabul ettiği Doggumentary’i yayınladı. Albüme konuk sanatçılar Kanye West, John Legend, Wiz Khalifa ve Willie Nelson’ı dahil olurken, prodüksiyonda Swizz Beats, DJ Khalil, ve Scott Storch dahil olmuştur. Snoop Dogg’un en akılda kalan performanslarından biri 2Pac hologramıyla sahneyi paylaştığı Coachella 2012 festivalidir.

CEE-LO GREEN:
5 Grammy ödülü sahibi, sanatçı, prodüktör, girişimci, TV yıldızı ve daha birçok başarılı sıfatla anılan bir isim olan Cee Lo Green aslen bir R&B ve hip-hop/funk/soul yıldızı. Her alanda yeteneğini ispatlamış olan Cee Lo Green ilk ününü Dirty South rapçileri Goodie Mob ile yaptı ve 2000’li yıllara gelindiğinde gruptan ayrılarak solo kariyerine devam etti.

2006’da, Cee Lo “Crazy” parçası ile büyük başarılara imza attı. Bu parça İngiltere’de hızlı bir çıkış yakaladı ve aynı şekilde U.S. Billboard Hot 100 listesinin iki numarasına yerleşmeyi başardı. 2010 yılında, Cee Lo üçüncü solo albümü “The Lady Killer”ı kaydetti. Cee Lo Green olarak tanınan ve kendi özgü soul, pop, ve funky hip-hop yorumunun olduğu albümden "Fuck You!" (aka "Forget You!") single’ı Grammy ödülü kazanmayı başardı. Aynı şarkı daha sonra pek çok ülkede multi-platinum ödülü alırken Cee Lo’nun kendisini star olarak yaratmasına yardımcı oldu.

Ayrıca NBC’nin hit şovu olan The Voice yarışmasında 3 sezon üstüste sanatçı koçu olarak boy gösteren Green, Parenthood, How to Rock gibi pek çok önemli dizide de konuk sanatçı olarak TV’de yer aldı.

NAS:
Caz müzisyeni Olu Dara’nın oğlu olan asıl adı Nasir Jones, çok genç yaşta sokaklarda geçirerek bu deneyimi her defasında yarattığı müziğe ilham olmasını sağladı. 94 yılındaki ilk çıkış albümü “Illmatic” ile Nas uzun bir süre New York şehrinin önde gelen rap sesi oldu. Radikal ve objektif şarkı sözleri, kendine özgü tarzı ile kendisini eleştirmenlere ve hip-hop camiasına kısa zamanda sevdirtmeyi başardı.

“It Was Written” (1996), büyük beklentiler getirdi. Azimli rap sanatçısı sektörde tanınan Steve Stoute’le yakından çalışmaya başladı. “ It Was Written”albümünden "Street Dreams" ve "If I Ruled the World (Imagine That)" en çok çıkış yapan parçalar oldu. Rap müziğinin ne kadar çeşitli olabileceğini ve hip-hop’un asla ölmeyeceğini her seferinde dile getiren Rap yıldızı 7 Temmuz Pazar akşamının açılışını yapmaya hazırlanıyor.
http://istanbulcalling.com/tr/etkinlik/urban-hip-hop-day#sthash.gxuGfiSD.dpuf
Load disqus comments

0 Yorumlarınız