2013 İşkur Bilgisayar Kursları Başvuru Formu Doldur


İşkur Bilgisayar Kurslarları Başvuru
Kurs No: 133062
İl / İlçe: ANKARA / ÇANKAYA
Meslek: Bilgisayar Bakım Ve Onarımcısı
Eğitim Bilgileri
Başlangıç Tarihi: 08.04.2013
Bitiş Tarihi: 24.07.2013
Son Başvuru Tarihi: 08.04.2013
Toplam Gün: 74
Toplam Saat: 370
Ders Saatleri:
1. grup : 13:00 – 18:00

Eğitim Günleri: PAZARTESI-SALI-CARSAMBA-PERSEMBE-CUMA
Amaç

GÖRME ENGELLİLER İÇİN GÖRMEYENLER KÜLTÜR VE BİRLEŞME DERNEĞİ TARAFINDAN BİLGİSAYAR BAKIM VE ONARIM KURSU YAPILACAKTIR.KATILMAK İSTEYENLERİN 02.04.2013 TARİHİNDE SAAT14TE GMK BULVARI NO:55/14 MALTEPE ADRESİNDE OLMALARI GEREKMEKTEDİR.DERNEK TEL:2310706
Yaş Sınırları- Cinsiyet
Alt Yaş Sınırı : 15
Üst Yaş Sınırı : 70
Cinsiyet : Farketmez
Öğrenim Durumu: İlköğretim – Lisans
Programlar
İŞKUR’un düzenlediği “Mesleki Eğitim Programları”, Kurslar, TYÇP(Toplum Yararına Çalışma Programları), Staj Programları, Girişimcilik Eğitimleri ve Çalışanların Mesleki Eğitimi olarak farklı başlıklar altında yürütülmektedir.(detaylı bilgi için; http://www.iskur.gov.tr adresinden sağ üst köşede “hizmetlerimiz” başlığı altında “Mesleki Eğitim Kursları ve İşgücü Uyum Hizmetleri” ‘ni seçiniz.)
Kurslar
KURSLAR
- Kursa katılabilmek için İŞKUR’a kayıt olmalısınız.
- Bu kurs için belirlenen Katılım Şartlarını (Öğrenim Durumu, Yaş, Diğer) taşıdığınızdan emin olunuz.
- Program başlangıcı itibariyle SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışıyorsanız kursa katılamazsınız.
- Kursa devam zorunludur. Ancak, Kurumun kabul edebileceği mazeretiniz olursa kurs süresinin 1/10’unu aşmamak üzere mazeret izni ve en fazla 5 günlük sağlık izni kullanabilirsiniz. Bu sürenin aşımı halinde, kursla ilişiğiniz kesilir.
- “İlgi ve yetenekleri kursları takibe elverişli olmadığı için ilişiği kesilenler ile yataklı tedavi görmeyi gerektiren hastalık hali, askerlik, tutukluluk, hamilelik/doğum, işe giriş ve kursa devamı engelleyebilecek ikametgah değişikliği, doğal afetler, eğitim esnasındaki iş kazası nedenleri dışında” mazeretsiz olarak kurstan ayrılan kursiyerler 24 ay geçmeden herhangi bir kurs ve programdan yararlandırılmaz.
- Devam ettiğiniz her bir kurs günü için 20,00 TL hak edersiniz. Devam etmediğiniz günler için ödeme yapılmaz. Ödemeler açılacak banka hesabınıza aylık olarak yatırılır.
- İşsizlik sigortasından yararlanmaktaysanız kursa katılmanız halinde işsizlik sigortası ödemeniz kesilmez. (Hak ettiğiniz kadar işsizlik ödeneğini ve kursa katıldığınız her gün için 20,00 TL’yi almaya devam edersiniz.)
- Kursa başlamadan önce kuralları bildiğinize ve kurallara uyacağınıza dair “Taahhütname” imzalamanız gerekmektedir.
- Doğru mesleği seçtiğinizden emin olunuz! Kursa katılmanız halinde; aynı meslekte hiçbir zaman, farklı meslekte ise 2 yıl geçmeden hiçbir şekilde başka bir kursa katılamazsınız. Ancak istihdam garantili, alınan mesleki eğitimin devamı veya tamamlayıcısı niteliğinde ya da aynı mesleği geliştirmeye yönelik üst düzeyde bir kurs olması koşuluyla, kurslardan üç kez yararlanılabilir.
- Kurslardan mezun olan kişiler aynı meslekte veya alanda olmak kaydıyla İşbaşı Eğitim (staj) Programlarına devam edebilirler. Bu durumda, Kurs ve İşbaşı Eğitim (staj) Programlarının toplam süresi takvim günü olarak altı ayı geçemez.
- İşsizlik Sigortasından yararlanmaktayken geçerli bir gerekçe sunmadan katıldığınız kursu bırakmanız halinde bu tarihten itibaren işsizlik ödeneğiniz kesilir.
- Program süresi boyunca “bakmakla yükümlü olunanlar dışındaysanız genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigorta priminiz” İŞKUR tarafından karşılanır.
- Kurs sonunda yapılacak olan sınavlarda başarılı olmanız halinde MEB onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilir.
İŞKUR İş Danışmanlığı Hizmetinden Randevu alabilirsiniz
İŞKUR’ un sunduğu İş Danışmanlığı hizmetlerinden yararlanabilmek için www.iskur.gov.tr adresinden “İş Arayan” olarak kullanıcı adınız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptığınızda, aşağıdaki işlem basamaklarını takip ederek randevu alabilirsiniz:
- Online İşlemler
- İş ve Meslek Danışmanlığı
- Randevu Talebinde Bulunma

Load disqus comments

0 Yorumlarınız