Fenerbahçe Avrupa Kupalarından Men Edildi Mi?


UEFA'dan Fenerbahçe'ye Avrupa Kupalarından men cezası

UEFA Disiplin Kurulu dünya tarihinde bir ilki başardı, seyircisiz maçta Fenerbahçe'ye yine bir karşılaşmada seyircisizoynama cezası verdi. Sarı-lacivertlileri Avrupa kupalarından da bir yıl men eden kurul, bunu da iki yıl için erteledi


SENAD OK

BATE Borisov maçında sahaya inen paraşütlü meşaleler, Fenerbahçe'ye ağır fatura olarak döndü. Sarı-lacivertli kulübün dosyasını inceleyen UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, dünya tarihinde bir ilke imza attı, seyircisiz maçta taraftar olaylarından dolayı ceza kesti. Fenerbahçe'ye 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası veren kurul, daha sonra bunu iki yıl için erteledi. Fener taraftarı iki yıl içinde herhangi bir saha olayına karışırsa, sarı-lacivertliler katılım hakkı elde etse bile, UEFA müsabakalarında yer alamayacak. Fenerbahçe'nin ayrıca 30 gün içinde 60 bin euro para cezası ödeyeceği de açıklandı.



Meireles'e 3 maç 
Bate Borisov ile oynanan karşılaşmada doğrudan kırmızı kart gören Raul Meireles’in de toplam 3 maç ile cezalandırıldığı açıklandı. Bir maçta oynamayan Portekizli futbolcu, Victoria Plzer ile oynanacak iki maçta görev alamayacak. Sarı-lacivertliler, üç gün içinde UEFA Tahkim Kurulu'na başvurusunu yapacak ve cezalara itiraz edecek.


Kaynak; Skorer
Load disqus comments

0 Yorumlarınız