Apple Nasıl Hacklendi? Ne Oldu?


Bilgisayar korsanlarının son hedefi dünyanın en gözde ve kar yapan şirketi olan Apple oldu. Bilgisayar korsanları Apple'a saldırdı. Apple tarafından korsan saldırısı doğrulanırken bu kişilerin şirketin bilgi bankasına ulaşamadığı kaydedildi. 

Cuma günü isimsiz bir hacker tarafından çökertilen facebook'un ardından bugünde Apple firmasının korsan saldırısına uğraması bir kez daha gözleri siber saldırılarına çevirdi. Facebook'a Çin'den bir laptop kullanıcısı tarafından filtre edilen sofistike saldırıyla dünya genelinde bir süreliğine kullanılamaz hale getirilmişti. Saldırının kim tarafından yapıldığı henüz bulunamadı. 

Hackerların Apple ürünlerinden yalnızca bazı 'Macintosh' bilgisayarlara zarar verdiği ancak şirketin herhangi bir veri tabanı bilgisini alamadıkları belirttildi. Firma tarafından yapılan açıklamada IPhone ve iPad kullanıcılarını bu saldırılardan korumak amacıyla firmanın bugün bir yazılım programını serbest bırakacağı duyuruldu. 

BAŞKAN OBAMA DA BU TÜR SALDIRILARA DİKKAT ÇEKMİŞTİ
Başkan Barack Obama, Kongre'deki Birliğin Durumu konuşmasında Siber-güvenlik saldırılarında yaşanılan artışa dikkat çekmiş ve ülkenin kritik öneme sahip veri tabanının daha iyi korunması için talimat verdiğini açıklamıştı. Yılın politik açıdan en önemli konuşması olarak bilinen ve her yıl şubat ayının ikinci salı akşamı yapılan Birliğin Durumu'nda Başkan Obama'nın siber saldırılara değinmesini uzmanlar bu işin çok ciddi boyutlara ulaşması olarak yorumlamıştı.

Cihan
Load disqus comments

0 Yorumlarınız