Felipe Melo Tükürük Yüzünden Kaç Maç Ceza Alacak?


Hakem Tolga Özkalfa, yardımcısı Cem Satman'ın uyarısının ardından Oğuzhan'a tükürdüğü gerekçesiyle Melo'ya kırmızı kart çıkardı. PFDK bütün görüntüleri izledikten sonra, "tükürük var" derse, 4-6 maç ceza verecek

Galatasaraylı Felipe Melo'nun 61. dakikada "tükürük" yüzünden gördüğü kırmızı kart derbiye damga vurdu.
Brezilyalı futbolcu, Beşiktaşlı Gökhan Süzen ile taç çizgisi kenarında girdiği ikili mücadeleden sonra Oğuzhan Özyakup'la sert şekilde tartışmaya başladı. Melo ile Oğuzhan çok kısa bir süre kafa kafaya gelirken, siyah-beyazlı bütün futbolcular, Brezilyalı oyuncunun tükürdüğünü ileri sürdü. Hakem Tolga Özkalfa, yardımcısı Cem Satman'ın uyarısının ardından Melo'ya direkt kırmızı kart çıkardı. Tolga Özkalfa maçtan sonra raporuna Cem Satman'ın ikazı üzerine Melo'ya kırmızı kart gösterdiğini yazdı. Raporunda, yere düşen düdüğünü almaya çalıştığı sırada cereyan eden olayı görmediğini belirten Özkalfa, Satman'ın, "yakın mesafeden tükürdü" şeklindeki uyarısı ardından Brezilyalı futbolcuyuattığını ifade etti.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun olayla ilgili bütün görüntüleri izledikten sonra Felipe Melo hakkında karar vereceği bildirildi. PFDK, yapacağı incelemeden sonra, "tükürük var" derse, sarı-kırmızılı futbolcu, Disiplin Talimatı'nın, "Kişilik haklarına saldırı, hakaret ve tehdit" başlıklı 42/2 maddesine göre 4-6 maç ceza alacak. Kurul, bugün PFDK'ya sevk edilecek olan Melo'nun tükürmediğine karar verirse, sarı-kırmızılı oyuncuya sportmenliğe aykırı hareketten 1-2 maç ceza kesilecek.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız