En Ucuz Tatil Günlük 20 Liraya Yaz Tatili Detayları


Kamuda günlük 20 liraya yaz tatili
Başbakan Erdoğan'ın, kamudaki israf için örnek gösterdiği ve satılacağı mesajını verdiği kamu kamp ve sosyal tesislerinin 2013 fiyatları belli oldu. Deniz kenarındaki yüzme havuzlu ve spor tesisi bulunan bir tesiste, yazın yemek ve konaklama bedeli kişi başına 19 lira 95 kuruş.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın israf olarak gördüğünü açıkladığı sosyal tesislerde, tatil ücretleri açıklandı.

Bu yıl kamu kurumlarına ait tesislerde KDV hariç kişi başına günlük 8,80 lira ile 13,15 lira yemek, 3,75 lira ile 6,80 lira arasında konaklama bedeli ödenecek.

Maliye Bakanlığı’nın Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre,  kamu kurumlarına ait tesislerde konaklama bedeli kişi başına günlük 13,15 TL yemek ve 5,15 TL oldu.

Konaklama bedeli 1 Temmuz - 15 Ağustos döneminde ise 6,80 TL olarak belirlendi. Tesislerde ücret kişi başına günlük 11,20 TL yemek ve 4,50 TL olurken, bu tesislerde 1 Temmuz - 15 Ağustos döneminde 5,80 TL konaklama bedeli alınacak.

 -BUZDOLABI VE KLİMAYA EK ÜCRET-

 Ayrıca, konut veya bağımsız bölümde, buzdolabı bulunanlarda günlük en az 1,80 TL, televizyon bulunanlarda günlük en az 2 TL ve klima bulunanlarda günlük en az 2,80 TL, konut başına ilave bedel alınacak. Misafirhanelerden yararlanan kurum personelinden kişi başına her gece için en az 6,80 TL alınacak.

 -YÜZDE 50 DOLMAYAN TESİSLER HİZMETE AÇILMAYACAK-

 Bir önceki yıl doluluk oranları ile bu yıl yapılacak olan müracaat sayıları da dikkate alınarak doluluk oranı yüzde  50’nin altına düşen tesisler hizmete açılmayacak. Kamp dönemleri için tespit edilen tarifenin yüzde 20’si müracaat sırasında avans olarak alınacak. Kamp döneminin başlamasından bir hafta öncesine kadar vazgeçenlere avansları aynen iade edilecek. Tesislerin lokanta, (alakart usulüyle yemek çıkarılması halinde alakart yemek bedelleri dahil) pastane, kafeterya, büfe, disko ve diğer hizmet verilen yerlerinde yemek, kahvaltı, içki, meşrubat, çay, kahve ve benzeri hizmet bedelleri hiç bir şekilde maliyetinin altında olmayacak.

 -TESİSLERİNİN ÖZELLİKLERİ-

 Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinde bulunabilecek özellikler ise şöyle:

-Tesisin deniz, göl, akarsu kenarında veya kış sporlarına elverişli yerler ile termal alanlarda olması

- Konut veya bağımsız bölümünde tuvalet ve banyo

- Sıcak su

- Havalandırma tesisatı

- Konut veya bağımsız bölümünde telefon

- Salonlarda ve konut veya bağımsız bölümlerde müzik yayını

- Mutfak ve lokanta

- Dinlenme ve oyun salonu

- Çay bahçesi

- Asansör

- Diskotek

- Çocuk bahçesi

- Spor alanları

- Revir

- Plaj

- Güneşlenme yerleri ve teçhizatı

- Otopark (en az 20 araçlık)

- Yüzme havuzu

- Hamam

- Sauna (ANKA)

Kaynak; Milliyet.com.tr
Load disqus comments

0 Yorumlarınız