Suskunlar Dizisi Neden Bitti?


Uzun bir aradan sonra ilk defa bir dizinin reyting yüzünden bitmediğine emin olabilirsiniz. Çok yakın bir zamanda final yapacak olan suskunlar dizisinin bitmesinin temel nedeni diziyi tadında bırakmak olarak biliniyor. Diziyi daha fazla uzatıp tadını kaçırmak yerine dizinin tadında final yapması daha uygun görülmektedir.

Yetimhanede yetişen birkaç çocuğun hayattan almış oldukları intikamı genel olarak anlatan bu dizi son yıllarda en çok izlenen dizilerden birisi oldu. Bu başarıyı diğer dizilerinde yakalamasını temenni ederiz. Edindiğimiz bilgilere göre suskunlar dizisi 2 bölüm sonunda final yapmaya hazırlanıyor. Finali güzel ve duygusal anlarla yapması beklenen dizinin finali uzun zaman konuşulacak gibi gözüküyor.
Buna göre Show TV Tim's Productions'ın imza attığı diziyle yeni yayın dönemi için yaptıkları anlaşmayı yenilemedi.
Başrollerini Murat Yıldırım, Aslı Enver ve Sarp Akkaya gibi ünlü oyuncuların paylaştığı diziyle ilgili bu flaş gelişmenin ardından yapım şirketi diziyi Star TV yönetimine sundu. Ancak elinde çok sayıda dizi projesi bulunan Star TV, "Suskunlar"ı almak istemeyince yapım şirketi tekrar Show TV masaya oturdu. Ancak diziyle ilgili henüz bir anlaşmanın yapılmadığı öğrenildi.
Hapse düşen bir grup çocukluk arkadaşının intikam macerasını anlatan diziyle ilgili iddianın doğruluk derecesi merak konusu oldu.
Armağan Çağlayan, "Tv seyircilerinin dizilerden fenalık geçirme sürecinin sonucunda bir dizi daha ekranlara veda ediyor. Suskunlar da bitti maalesef" diyerek başrollerinde Murat Yıldırım ve Aslı Enver'in oynadığı dizinin sona ereceğini açıkladı.
Suskunlar dizisi düşük izlenme oranlarını arttırmak için perşembe gününden pazar gününe alınmış fakat izlenme oranları yine de düşük gelmişti.
Armağan Çağlayan Twitter'dan şunları yazdı:

@Armagan_caglaya
Tv seyircilerinin dizilerden fenalik geclrme surecinin sonucunda bir dizi daha ekranlara veda ediyor. Suskunlar da bitti maalesef.

SuskunlarTims Productions tarafından yapılan Türk televizyon dizisi. Dizi, Barry Levinson'ın Kardeş Gibiydiler isimli sinema filminden uyarlanmıştır. Yönetmenliğini Çağrı Lostuvalı ve Hatice Memiş'in yaptığı dizinin senaryosunu Pınar Bulut ve Anıl Eke yazmaktadır.Müziklerini Aytekin Ataş yapmaktadır. Dizinin başrollerinde Murat Yıldırım, Sarp Akkaya, Güven Murat Akpınar, Aslı Enver, Berk Hakman ve Pelin Akil oynamaktadır. İlk gösterimini 1 Mart 2012'de Show TV'de yapmıştır; yayınlanan ilk bölümü izleyenler ve eleştirmenlerden çoğunlukla olumlu eleştiriler almıştır. Dizi 21 Haziran 2012'de sezon finali yapmıştır.[1] 2. sezon 6 Eylül 2012'de başlamıştır.

KONUSU
Dizide Kuyudibi Mahallesi'nde büyüyen, kardeş gibi olan Ecevit (Murat Yıldırım), Bilal (Sarp Akkaya), İbrahim (Güven Murat Akpınar) ve Zeki'nin (Tugay Mercan) çocukken yaptıkları masum bir hata sonucunda hayatlarının altüst olmasını konu ediyor. Bu dört arkadaş, başlarına gelenleri unutacaklarına ve bir daha birbirlerini görmeyeceklerine dair bir söz verirler. Ancak yıllar sonra içlerinden birinin suskunluğunu bozması, bambaşka hayatlar yaşamakta olan bu dört eski arkadaşı bir araya getirir. Bu dört delikanlı ve yanlarına aldıkları, çocuk çetelerinin vazgeçilmez elemanı Ahu'yla (Aslı Enver) birlikte geçmişte yaşadıklarının intikamını almaya karar verirler. Dizi, Barry Levinson'ın Kardeş Gibiydiler isimli sinema filminin uyarlamasıdır.
OYUNCULAR
Karakterler
Murat Yıldırım:Ecevit Oran (Şerif)
Sarp Akkaya:Bilal Tutkun (Sarı)
Güven Murat Akpınar:İbrahim Kene (Iska)
Aslı Enver:Ahu Kumral
Özge Sezince: Sibel
Berk Hakman:Gurur Kutay/Gazanfer Bircan (Kasap)
Mehmet Özgür: İrfan Alkara (Takoz)
Fatih Paşalı: Özcan Tiryaki (Yarasa)
Reha Özcan: Sait Karam (Müdür)
Pelin Akil:Nisan Ağazade(Nur Ağazade)
Elif Atakan: Gülten
Jale Aylanç: Ümran Kene (Ümran Anne)
Fırat Albayram: Hasan (Çakal)
Batuhan Başıbüyük: Ferhat
Çocuk oyuncular [değiştir]
Furkan Didim:Ecevit Oran ("Şerif")
Emirhan Akbaba:Bilal Tutkun ("Sarı")
Yağmur Esmer:Ahu Kumral
Berkcan Çakar:İbrahim Kene ("Iska")
Ulaşcan Kutlu:Zeki Sinanlı ("Yanık")
Barış Öner:İrfan Alkara ("Takoz")
Mert Çolak:Özcan Tiryaki ("Yarasa")
Efe Akercan:Gazanfer Bircan ("Kasap")

Load disqus comments

0 Yorumlarınız